Sommarens godaste kycklingsallad serveras här med färska blåbär, färska aprikoser tillsammans med en supergod getostkräm.
En fräsch sallad med härliga kontraster. Salladen har örtiga inslag av basilika, sötma från både aprikos, blåbär men också majs, knaprighet från nystekta brödkrutonger och så massor av smak från getostkrämen.
Som kronan på verket, världens godaste kyckling. Den kan du såklart smaksätta efter tycke och smak. Men då getostkrämen har massor av smak i sig tycker jag det kan vara fint att ta det lugnt med smaksättningen av kycklingen. Både kyckling och getostkräm kan tillagas dagen innan och förvaras i kylen. Då går denna sallad supersnabbt att svänga ihop. Perfekt för varma och soliga sommardagar!
Pensla kycklingen med citronolja. Strö över salt och svartpeppar.
Stick i en termometer i den tjockaste delen av filén. Grilla kycklingen tills innertemperaturen når 66 °C.
Tag av och låt vila under folie i 15 minuter.
Skär av majsen från majskolvarna med en vass kniv. Få gärna med lite, lite av stammen så de sitter ihop med varandra.
Stek skivorna av majs i smör i en varm stekpanna.
Smaka av med salt.
Lägg getost, yoghurt, citronsaft och honung i en skål och mixa helt slätt med mixerstav eller i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.
Förvara svalt till servering och toppa med färsk basilika.
Skär upp kycklingen i skivor.
Lägg upp sallad och färsk basilika på tallrikar. Lägg på den skivade kycklingen, aprikoser, färska blåbär och den stekta majsen.
Skär brödet i kuber och stek frasigt i olja. Strö över lite salt.
Toppa salladen med frasiga brödkrutonger och getostkrämen.
Till kycklingsallad med getostkräm tipsar vi om vinet Pinot Noir For you and for Me - läs med och beställ det här.
Moldavien
79 kr
Ett mjukt och elegant pinot noir-vin med smak av hallon och jordgubbar. Utsökt till kyckling och milda ostar.
Recept: Linnéa Seidel
Pinot Noir For You and for Me är ett fruktigt pinot noir-vin med inbjudande doft av hallon och frisk smak av röda bär. Ett vin perfekt för okomplicerade sommarkvällar.
Läs merEn somrig och lättsam rätt på midsommarbordet är denna ljumma laxsallad tillsammans med dess goda rödlöksvinegrette.
Läs merPinot Noir är en av vinvärldens mest älskade – och mest svårodlade – blå druvor. Den ligger bakom några av världens bästa rödviner, framförallt från Bourgogne i Frankrike, men också från Nya Zeeland, USA och Tyskland.
Läs merLinnéa har gjort en somrig variant på den franska klassikern Salade Niçoise som serveras med ett fruktigt glas rosé.
Läs mer