Grillad lax med krossad potatis och örtsmör.

Den här grillade laxsidan serveras med krossad färskpotatis och ett härligt örtsmör. Linnéa ger även sina bästa tips för hur du lyckas med laxen.

Grillad lax med krossad potatis

4

1 h 0 min

När man ska grilla lax brukar det bli allra bäst att grilla en hel laxsida med skinnet kvar. Laxen grillar du då med fördel på indirekt värme, vilket betyder att du har glöden i ena delen av grillen och det du grillar på andra delen. Lägg laxen med skinnsidan ned och sätt på locket på grillen så är den klar på bara 20 minuter. Till detta är det fint att servera krossad potatis i ugn och under sommaren är det gott att använda sig av färskpotatis!Låt gärna laxen vila under folie ca 15 minuter innan den serveras. Då blir den som allra bäst tycker jag. Jag vände min lax de sista minutrarna bara för att få lite fina grillränder på ovansidan. Men det är absolut inte måste!

Vin till laxen:

Recept: Linnéa Seidel

Grillad tonfisk med tillbehör, på stenskiva med sås i skål bredvid.Grillad tonfisk med mango- och avokadosalsa.

Grillsäsongen är äntligen igång och vad är egentligen godare än grillad tonfisk? Här matchas tonfisken med goda tillbehör som salsa gjord på mango, avokado och gurka.

Läs mer
Vietnamesiska vårrullar med såsVietnamesiska vårrullar.

Vietnamesiska vårrullar går att göra på oändligt många sätt. Här ger vi dig ett klassiskt recept med räkor, avokado, glasnudlar och andra grönsaker.

Läs mer
Grillade grönsaksspett på fatGrillade grönsaksspett med bearnaisedipp.

Sugen på att grilla mer vegetariskt i sommar? Linnéa har gjort ett härligt recept på grillade grönsaksspett med zucchini, spetspaprika och aubergine som serveras med en god bearnaisedipp.

Läs mer
Grillad biff med lök och ärtskidorGrillad biff med kryddsmör och potatisknyten.

Idag har Linnéa grillat biff som serveras med potatisknyten och örtsmör. Enkelt att förbereda och otroligt gott!

Läs mer