Grillad ryggbiff med confiterad potatis, sotad sparrisbroccoli och friterad palsternacka.

Bjud in till grillkväll och servera den här underbart goda ryggbiffen som serveras med confiterad potatis, sotad sparrisbroccoli, friterad palsternacka och en krämig sås. En riktig festmåltid helt enkelt.

Grillad ryggbiff med confiterad potatis, sotad sparrisbroccoli och friterad palsternacka

4

2 h 0 min

Att confitera är en gammal konserveringsmetod där man förr ofta använde ankfett, vilket tillför en helt fantastisk smak. Men eftersom ankfett kanske inte hör till stapelvarorna i dagens kök går det bra att använda annan olja. Till exempel rapsolja som används här. Du kan sätta potatisen i en vid kastrull på spisen, men smidigast är att använda ugnen.

Köttet tillagas på en grill med lock. Då kan du först ge det fin yta direkt ovanför glöden, för att sedan låta det gå klart på indirekt värme. Jag brukar ta av köttet när det har ca 3-4 grader kvar innan det uppnått rätt temperatur.

Rare: 55°C
Medium: 60°C
Well done: 70°C

Vintips till grillad ryggbiff med confiterad potatis:

Recept: Linnéa Seidel

Xavier Vignon CairanneXavier Vignon Cairanne i vinserien Arcane - en ny generation exklusiva viner.

Det ekologiska vinet Xavier Vignon Cairanne (tidigare La Tempérance) tillhör Xavier Vignons vinserie Arcane - en ny generation exklusiva viner från södra Rhônedalen.

Läs mer
Grillad biff med lök och ärtskidorGrillad biff med kryddsmör och potatisknyten.

Idag har Linnéa grillat biff som serveras med potatisknyten och örtsmör. Enkelt att förbereda och otroligt gott!

Läs mer
Arcane vinserie från Xavier VinsXavier Arcane - vinserie från Rhône i limiterad upplaga.

Vinerna i Arcaneserien är fokuserade på en årgång, en druva eller terroir. Egensinniga och taktfasta viner från ett av världens mest innovativa vinvarumärken.

Läs mer
Stekt kycklinglår med fänkålssallad och stekt citronStekt kycklinglår med fänkålssallad, parmesan och citron.

Det här receptet på stekt kycklinglår med fänkålssallad kommer från Mathias Dahlgrens kokbok "Mat i sommartid". Servera kycklingen med ett fruktigt och ungdomligt glas syrah!

Läs mer