Grillad ryggbiff med majs, örtsmör och parmesanslungad färskpotatis blir midsommaraftonens huvudrätt. Med så mycket smak i varje liten tugga. Örtsmöret smälter fint över både kött och majs.
Låt köttet bli helt rumstempererat. Torka torrt och klappa in salt och peppar i köttet. Sätt i en termometer.
Grilla först köttet över direkt värme (direkt över glöden) tills den fått fin färg på båda sidor. Tag sedan av köttet och låt det gå klart på indirekt värme (bredvid glöden). Tag av köttet vid: Rare 55°C , Medium 60°C , Well done 70°C
Låt vila ca 10 minuter innan du skär upp det i skivor.
Grilla majsen i ca 10 minuter. Vänd dom några gånger så dom får en jämn grillyta runt om.
Skrubba potatisen. Koka den sedan mjuk i lättsaltat vatten. Låt ånga av något.
Blanda i riven parmesan, finhackad dill, salt och skurna salladsärtor.
Blanda om väl och servera.
Låt smöret bli rumstempererat och mosa det med en gaffel.
Finhacka eller pressa i vitlök. Finhacka även dill, persilja och gräslök. Blanda i smöret och smaka av med lite salt.
Ha upp i en burk och låt stelna i kylskåpet.
Spanien
199 kr
Exklusivt rödvin från Rioja med smak av mörka körsbär och torkad frukt. Perfekt till smakrika och kryddiga rätter.
Sydafrika
199 kr
209 kr
3 Generations of Peace cabernet sauvignon/merlot har en doft av mörk frukt och smak av svarta vinbär, plommon, kryddighet och örter samt en lång eftersmak där man finner toner av vanilj och choklad från fatlagringen.
Recept: Linnéa Seidel
Starta kvällen med ett fat goda räksnittar. Här har jag gjort en härlig räkröra på färskost. Den blir lite syrlig och fast i konsistensen. Räkröran kan du utan problem göra en eller ett par dagar i förväg, den blir bara godare av att stå till sig.
Läs merLerpottasill är en perfekt rätt att göra dagen efter midsommar, på kall kokt potatis, ägg och överbliven matjesill. Men den passar precis lika bra att göra till själva midsommarafton.
Läs merTill årets midsommarmeny har Linnéa grillat en hel laxsida som får smak av aprikosmarmelad, chili, färska örter och salt. Både urgott och jätteenkelt!
Läs merAvsluta midsommarafton på bästa sätt: med en klassisk midsommartårta. Den här bygger på höjden och räcker till många. För hur mätt man än är efter maten finns alltid plats för en bit tårta. Eller två.
Läs mer