Grillad tilapia med ruccolapesto och ljummen sommarsallad.

Att grilla fisk är otroligt gott! Här har Linnéa gjort en fiskrätt med tilapia, som får smak av lime, som serveras med en nötig ruccolapesto och ljummen sommarsallad.

Grillad tilapia med ruccolapesto.

1 h 0 min

Att grilla fisk kan ibland kännas lite skrämmande. För visst har man stått där och svurit en ramsa eller två när fisken fastnat i gallret och inte alls blir sådär snyggt grillad som man tänkt sig. Lösningen? Lägg ut ett lager med limeskivor och grilla fisken på dem. Du vänder fisken lätt som en plätt och den får finfin smak från citrusfrukterna.

Pesto på ruccola är en storfavorit hos mig. Men jag bryter gärna av med lite smak från både basilika och persilja, då blir den lite mindre pepprig i smaken.

/Linnéa

Vintips till tilapian:

Recept: Linnéa Seidel

Oststänger till midsommar, med Västerbottensost.Oststänger med västerbottensost och gräslöksdipp.

En perfekt lite rätt som gästerna kan börja knapra på innan allt är klart till midsommarmåltiden. Och vad passar bättre till än ett glas bubbel?

Läs mer
Silltårta med tre sorters sill.Silltårta

En spännande variant på silltårta som kan göras i portionsstorlek. Linnéa har använt tre sorters sill och hönökaka till denna skapelse, och till detta serverar vi gärna en god snaps!

Läs mer
Flapsteak med färskpotatis och sås.Grillad flapsteak med färskpotatis i foliepaket.

Ska du grilla kött till midsommar är flapsteak en toppenbit. Här har Linnéa satt ihop en rätt där köttet ackompanjeras av färskpotatis som bakas i foliepaket samt en enkel men smakrik sås.

Läs mer
Rabarbersorbet med jordgubbar.Rabarbersorbet med mynta och limemarinerade jordgubbar.

Avsluta midsommarmåltiden med något uppfriskande sött. Här har Linnéa gjort en sorbet av rabarber som hon serverar med sötsyrliga jordgubbar.

Läs mer