Mindre socker
Laroche Bourgogne Réserve

Årgång:

2021

Laroche Bourgogne Réserve

Frankrike


135,00 kr

Systembolaget nr:

562101

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Laroche Bourgogne Réserve har en inbjudande, fruktig och nyansrik doft med inslag av fat, persika, örter, gröna äpplen, ananas och grillad citron. Smaken är fruktig, och frisk med toner av fat, gröna äpplen, ananas, kryddor och citron.

Produktion

Chardonnaydruvorna till detta vin kommer huvudsakligen från Mâconnais i södra Bourgogne, från byarna Viré-Clessé och Uchizy. Hela druvklasar pressades i pneumatisk press och musten får sedan vila i vida ståltankar tolv timmar. Jäsningen sker vid 16°C i ståltankar och merparten av vinet får även genomgå malolaktisk jäsning.

Passar till

Utmärkt till grillade och halstrade fisk och skaldjursanrättningar. Varför inte servera smörstekta rödtungefiléer med citronsmör och stekt ostronskivling.

Label: SkaldjurFiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Domaine Laroche är en fransk vinproducent vars historia sträcker sig tillbaka till 1850. Vinhuset var en av de producenter som utvecklade vingårdarna i Chablis i norra Bourgogne och flrman har idag, förutom sin produktion i Bourgogne, även verksamhet i Languedoc. Producenten är certifierade ”Haute Valeur Environnementale” som garanterar att producenten jobbar enligt principerna för hållbar odling.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

12,5 %

Systembolaget nr

562101

Volym

0,75 l

Varumärke

AdVini

Förslutning

Skruvkork i metall

Region

France - Bourgogne - Bourgogne

Sockerhalt

3 g/liter

Lagring

Är utmärkt god att dricka idag, men kan även lagras något år om man så önskar.