Grillade lammracks med parmesancrème är perfekt att bjuda på till midsommar!
Får du parmesancrème över är den god att dippa chips i senare.
Tag fram köttet i god tid så det blir rumstempererat.
Skala och finriv vitlöken. Blanda olja med vitlök, rosmarin, saft och skal från 1 citron. Smaka av med lite örtsalt. Pensla marinaden över lammracksen.
Grilla köttsidan på lammracksen, först på direkt värme tills den fått fin yta. Fortsätt sedan att grilla köttet på indirekt värme. Pensla på marinad under grillningen.
Lammracksen är klara när innertemperaturen nått 58-60°C. Låt köttet vila minst 10 minuter innan det skärs upp.
Blanda samman crème fraîche, färskost, parmesan, olja och finhackad persilja. Låt stå minst en timme. Häll krämen i en spritspåse.
Lägg köttbitarna på en bädd av spenat, toppa med strimlad salladslök och parmesancrème.
Koka potatisen tills den mjuknat. Låt den ånga av.
Ha i smöret, salt och örterna. Blanda om väl. Servera direkt.
Spanien
199 kr
Det ultimata vinet till det grillade lammet! Smaken är kryddig och balanserad, med fat, solmogna mörka frukter, torkad frukt, kanel, vanilj och en fläkt av torkade örter
Sydafrika
96 kr
Det här vinet har en mjuk och fruktig smak med trevliga toner av svarta vinbär, plommon, tobak, viol, kakao och fat. Passar utmärkt till lamm!
Recept: Linnéa Seidel
Starta midsommarfirandet med frasiga smördegsflarn smaksatta med Västerbottensost, spenat och lite rom på toppen.
Läs merBlad från svartvinbärsbusken tillsammans med flädersaft blir en perfekt smaksättare till sillen i midsommar.
Läs merEn hel, grillad laxsida som fått en härlig glaze av aprikosmarmelad som sedan toppats med färska örter. Gör sig otroligt bra på midsommarbuffén.
Läs merEn förenklad, somrig variant av Tiramisu med ett lager skivade jordgubbar och Amarula. Gör din tiramisu i en stor form, eller som här i portioner.
Läs mer