Gustav Johansson, mannen bakom bloggen Jävligt gott, bjuder här på en riktigt läcker halloumisallad.
Blanda ihop olivolja, saft från 1/2 citron, ½ finhackad röd chili, 1 finhackad vitlöksklyfta, rivna myntablad och salt och låt dra 10 minuter.
Skär 1 pitabröd i ca 2×2 cm stora fyrkanter och fritera i en stekpanna med ca 1 cm rapsolja i tills gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.
Skölj salladen och persiljan. Grovhacka persilja, skiva tunna lökringar och skär tomaten i halvmånar. Blanda i en skål.
Skiva halloumin i ca 7 m.m. tjocka skivor och zucchinin lika tjocka halvmånar. Stek halloumin, zucchinin och paprikan i stora bitar tills de får fin färg.
Lägg ihop salladen genom att först tillsätta zucchini, paprika och dressing till salladsbladen och blanda väl. Lägg ut romansalladen på ett serveringsfat och bred därefter ut resten av grönsakerna.
Toppa salladen med halloumi och friterat pitabröd. Servera med extra pitabröd.
USA
149 kr
Ett livligt och friskt vitt vin på riesling med toner av persika, lime och mineralitet. Perfekt till asiatiska rätter.
Recept: Gustav Johansson
Linnéa har gjort vegetariska, snabbgrillade och riktigt goda halloumiburgare med en chimichurrimajo inspirerad av Argentina.
Läs merViner tillverkas ju av druvor så alla viner är väl lämpliga för veganer, eller? Mats reder ut begreppen och tipsar om viner för veganer.
Läs merEtt umamirik vegetarisk köttfärsås som baseras på svamp och valnötter från kokboken "Köttfärssås" i Jason Diakité, Harald Wachtmeister & Joel Åhlin.
Läs merDet finns en del fallgropar när man ska välja vin till vegetarisk mat. Vår dryckesexpert hjälper dig och tipsar om vin till 5 vegetariska rätter!
Läs mer