Blir det midsommar utan svenska jordgubbar? Ja självklart, men den blir ju så mycket bättre med jordgubbar till desserten!
1 h 0 min
Blir det midsommar utan svenska jordgubbar? Ja självklart, men den blir ju så mycket bättre med jordgubbar till desserten! Vi avslutar vår midsommarmeny med en härlig glasstårta med jordgubbar, en glasstårta du gör helt utan glassmaskin. Väldigt enkel att göra och så god att man smäller av.Använd svenska, söta, solmogna jordgubbar i tårtan, då blir den ännu godare!
Mosa kexen, smält smöret och blanda det med kexen.
Tryck ut i en ugnsfast form. Grädda i 175 °C i cirka 10 minuter. Tag ut ur ugnen och låt svalna helt.
Vispa undertiden grädden tills mjuka toppar bildas. Tillsätt sedan burken med den kondenserade mjölken och vaniljpulvret. Blanda allt väl.
Mixa jordgubbarna med en stavmixer och blanda i dom i gräddsmeten. Rör om väl. Häll glassmeten i formen, över kexbotten.
Frys in i minst 4 timmar, gärna över natten.
Tag fram glasstårtan minst 30 minuter innan den ska ätas. Dekorera med färska jordgubbar och sommarblommor.
Glad midsommar!
Sydafrika
130 kr
Till tårtan serverar du ett glas vin på ädelrötade druvor som är perfekt till desserter av frukt och bär.
Recept: Linnéa Seidel
Nu för tiden är det superenkelt att smaksätta sin egen sill då det finns så många bra baser att använda sig av. Du behöver inte stå och göra egna inläggningar helt från början.
Läs merDet här receptet är en riktig storfavorit. Marinaden kan man antingen lägga direkt på köttet en stund innan det serveras. Eller så kan man låta köttet ligga och dra i marinaden över natten, det blir också himla gott.
Läs merIngen sommar utan potatissallad, eller hur! Det här receptet brukar jag ofta göra och folk tycker alltid det är himla gott. Hemligheten är att smaksätta med senap och finriven pepparrot. Det är en oslagbar kombination när det kommer till potatissallad!
Läs merSalt fetaost och söt vattenmelon, vilken oslagbar kombination det är. Låt gärna salladen stå framme en liten stund innan den serveras så den inte är kylskåpskall, då smakar den ännu godare! Ett tips är att köpa en kvalitets-fetaost och inte salladsost. Fe
Läs mer