Janssonspizza.

Janssonpizzan är precis som det låter - en variant på klassikern janssons frestelse. Det är en saltig pizza som passar perfekt som vickningsmat.

Janssonspizza.

Skälet till att Janssons frestelse, eller denna pizza, är så god med just akvavit är dels fylligheten och sältan i rätten, samt umamisötman du får från sardellerna.

Tips:

Har du ont om tid kan du använda tortillabröd som botten. Dra då ned temperaturer till 230 grader och använd bara övervärme.

Det här dricker du till:

Recept: Niclas Tuomela

Mandelpotatispuré med ragu av rökt sidfläsk, svamp och brynt smörMandelpotatispuré med ragu av rökt sidfläsk, svamp och brynt smör.

Mandelpotatispuré med ragu av rökt sidfläsk, svamp och brynt smör, signerad potatisexperten Stefan Ekengren, ligger fint i munnen. Servera med en Aalborg Jule Akvavit och du är hemma.

Läs mer
Krispig hasselbackspotatis med löjrom och smetanaKrispig hasselbackspotatis med löjrom och smetana.

Krispig hasselbackspotatis med löjrom och smetana är vår nya favorit. Den tackar vi potatisexperten Stefan Ekengren för. Perfekt att servera som plockmat när du får vännerna eller hela tjocka släkten på besök.

Läs mer
Friterad Janssons frestelse med kryddostkrämKrispig Janssons frestelse med kryddostkräm.

Friterad Janssons frestelse med kryddostkräm är klassikern i en ny tappning, signerad potatisexperten Stefan Ekengren. Det här vill vi gärna äta varje dag, gärna två gånger om dagen.

Läs mer
Potatisterrin med matjessill och vitlökPotatisterrin med matjessill och vitlök.

De här små godingarna - potatisterrin med matjessill och vitlök skapar fest i munnen. Passar bra att servera under såväl jul som midsommar, det vill säga hela året runt. Bakom dessa står ingen mindre än potatisexperten Stefan Ekengren

Läs mer