Vegan
O.P. Anderson Julaquavit

O.P. Anderson Julaquavit


231,00 kr

Systembolaget nr:

4007102

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

.P. Andersons klassiska kryddblandning har här fått julig touch med toner av pomerans, kanel, cognac och sherry. Med lagring på cognacsfat får den en fyllig och avrundad smak.

Passar till

Akvavitkryddningen förhöjer smakerna på sillen och den friska citrustonen är utmärkt till laxen. Inslagen av cognac och sherry lyfter smakerna i det varma på julbordet och till den lagrade osten. Kanelen, pomeransen och cognacen gör den god även till gottebordet. Utmärkt även att dricka för sig själv likt en cognac eller whisky.

Kul att veta

O.P. Anderson Julaquavit lanserades till julen 2015 och blev en omedelbar succé och har sedan dess varit den årligen mest säljande julsnapsen på Systembolaget. Basen består av traditionell O.P. Anderson Original Aquavit där en del av akvaviten fått ligga på cognacsfat i flera år. För ytterligare julkryddning har snapsen fått smak av sherry, cognac, krydda från kanelextrakt samt destillat av ekologiska pomeransskal. Resultatet är en komplex och välbalanserad akvavit med tydliga toner av fat och torkad frukt.


Nyanserad, nästan mjuk och generöst rund, örtig smak med hintar av anis. Snyggast i klassen!

- Elke Jung, Vinbanken.se Nov 2020

Produkttyp

Kryddat brännvin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

40 %

Systembolaget nr

4007102

Volym

500 ml

Varumärke

O.P. Anderson

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Sockerhalt

10 g/liter


Ostbricka

Ostbricka.


En ostbricka med massor av goda smaker är alltid ett uppskattat inslag på middagsbjudningen. Här tipsar vi även om några snapsar som passar utmärkt till ost.

Läs mer »