O.P. Andersons klassiska kryddblandning har här fått julig touch med toner av pomerans, kanel, cognac och sherry. Med lagring på cognacsfat får den en fyllig och avrundad smak.
Passar till
Akvavitkryddningen förhöjer smakerna på sillen och den friska citrustonen är utmärkt till laxen. Inslagen av cognac och sherry lyfter smakerna i det varma på julbordet och till den lagrade osten. Kanelen, pomeransen och cognacen gör den god även till gottebordet. Utmärkt även att dricka för sig själv likt en cognac eller whisky.
Kul att veta
O.P. Anderson Julaquavit lanserades till julen 2015 och blev en omedelbar succé och har sedan dess varit den årligen mest säljande julsnapsen på Systembolaget.
Basen består av traditionell O.P. Anderson Original Aquavit där en del av akvaviten fått ligga på cognacsfat i flera år. För ytterligare julkryddning har snapsen fått smak av sherry, cognac, krydda från kanelextrakt samt destillat av ekologiska pomeransskal. Resultatet är en komplex och välbalanserad akvavit med tydliga toner av fat och torkad frukt.