Kalvfärsbiffar med myntayoghurt och ratatouille

Låt hemmet fyllas av härliga dofter från stekta kalvfärsbiffar med en underbar ratatouille till. Här har Linnéa skapat ett recept för kalla vinterdagar. Servera med ett ordentligt rödvin.

Kalvfärsbiffar med ratatouille och myntayoghurt.

4

1 h 0 min

Jag hade inga fullstora tomater hemma den här dagen, men det gick precis lika bra att tillaga denna grönsaksröra med en mindre sorts tomater också. Vill du inte varva tomat och aubergine i formen som jag gjort går det såklart bra att skära ner allt i bitar och koka grönsakerna i kastrullen du gör tomatsåsen i. Men då skulle jag inte mixa såsen slät i början. Biffarna låter jag gå klart i ugnen tillsammans med grönsakerna.

Linnéa

Vintips till kalvfärsbiffarna:

Recept: Linnéa Seidel

Vildsvinsstek med rotsaker och örtig gräddsås, på vitblå tallrik på ett träbord.Vildsvinsstek med rotsaker och örtig gräddsås.

Vildsvinsstek med rostade rotsaker och en örtig gräddsås som serveras med ett glas fylligt rött vin.

Läs mer
Rådjurssadel med potatisgratängRådjurssadel med potatisgratäng.

Råddjurssadel med potatisgratäng serverad i portionsformar är en festlig rätt som passar till nyår. I receptet hittar du tips på matchande viner i olika prisklasser.

Läs mer
Rödvinsbräserat lammlägg.Rödvinsbräserad lammlägg med krämig polenta och bönsalsa.

En härligt smakrik rätt med lammlägg har Linnéa lagat här. Serveras med krämig polenta och en god salsa på borlottibönor.

Läs mer
Lammgryta med morötter på ett bord. Lammgryta med späda morötter.

En matig lammgryta med späda morötter som är lika god till kokt ris som potatis. 

Läs mer
Xavier VignonXavier Vignon

Xavier Vignon är specialiserad på södra Rhônedalen och är mest kända för sina viner från Châteauneuf-du-Pape.

Läs mer