Kantarelltoast.

Bland det enklaste och godaste du kan göra med dina kantareller är en klassisk, gräddig kantarelltoast. Här är ett enkelt recept som passar finfint till förrätt eller lättare lunch.

Tre stycken kantarelltoast på träbord.

2

0 h 20 min

Har du haft tur på skogspromenaden och hittar kantareller - skogens guld? Grattis! Det finns mycket gott att göra med kantarellerna, men en klassisk kantarelltoast, där svampen är smörstekt och lätt gräddstuvad innan den läggs på en gyllene brödskiva, är bland det godaste!

Du kan även lägga en skiva västerbottensost eller riva lite parmesan på toppen och gratinera kantarelltoasten i ugnen i ca 10 minuter på 200 grader varmluft för en smakrik finnish.

Vin till kantarelltoast:

Ankbröst med mozzarellagratinerad zucchini och kantarelltappenadeAnkbröst med mozzarellagratinerad zucchini och kantarelltapenade.

Man behöver inte ta på sig spenderbyxorna och ge sig ut på stjärnbeströdda lyxkrogar för att få en stor smakupplevelse. Här en gourmétmiddag för liten peng.

Läs mer
Risotto med hummer och smörstekta kantarellerRisotto med hummer och smörstekta kantareller.

För att lyxa till det lite extra har Linnéa även haft i havskräftor. Vill du hellre ha gratinerad hummer passar den här risotton även utmärkt att ha till!

Läs mer
Kantarellpaj med brieostKantarellpaj med brieost.

Lagom till kräftpremiären bjuder Linnéa här på ett underbart recept på kantarellpaj i portionsformar med lagrad ost och brie!

Läs mer