Vårt recept på en härligt kladdig kladdkaka smaksatt med den läckra gräddlikören Amarula!
Denna chokladiga godbit kommer i många olika skepnader och former. Men en sak är säkert – den är alltid kladdig och smakar choklad. Prova vårt recept på en härligt kladdig kladdkaka smaksatt med den läckra gräddlikören Amarula!
Vispa ägg och socker.
Smält chokladen över vattenbad, tillsätt smöret lite i taget. Var noga med att få bort alla smörklumpar.
Blanda ner Amarula Cream.
Blanda chokladsmeten med äggsmeten och häll i en springform.
Grädda i 175°C i 35-40 minuter. Låt den svalna och ställ i kylen gärna över natten.
Sydafrika
209 kr
Amarula Cream har en generös, smörig doft av vanilj, kola och tropisk frukt. Krämig, mycket söt smak med generösa toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola. Lång söt eftersmak.
Här är Frida Skattbergs recept på sin ljuvliga kladdkaka som passar att bjuda på precis när som helst.
Läs merEn gudomligt god kladdkaka som serveras med bananer flamberade i rom. Även kakan innehåller mörk rom, och därför passar det alldeles utmärkt att även avnjuta den tillsammans med ett litet glas rom.
Läs merEn vegansk kladdkaka utan socker, där smör är utbytt mot kokosolja och ägg mot blötlagda chiafrön. Sötman får den från naturligt söta dadlar.
Läs mer