Amarula Cream, 700ml

Amarula Cream, 700ml

Sydafrika


211,00 kr

Systembolaget nr:

67701

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Amarula Cream har en generös, smörig doft av vanilj, kola och tropisk frukt.  Likören har en krämig och mycket söt smak med generösa toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola. Eftersmaken är lång.

Produktion

Amarula Cream är en helt naturlig produkt som tillverkas av frukten från Marulaträdet. Frukten mognar i februari och mars och avger då en härligt tropisk doft som lockar till sig mängder av vilda djur. Horder av elefanter vandrar i dagar för att få tillfälle att kalasa loss på frukten från marulaträdet som därav fått namnet "The Elephant Tree". Marulafrukten innehåller fyra gånger mer C-vitamin än en apelsin, är ljusgul till färgen och har samma storlek som ett plommon. Frukten plockas när den fallit till marken varpå kärnorna och skalet separeras från fruktköttet som får jäsa under förhållanden som liknar vinmakning. Det unga vinet destilleras sedan i pot-stills av koppar. Destillatet lagras sedan i ungefär två år på små ekfat. Innan buteljering tillsätts färsk grädde och en aning ren marulaextrakt för att förhöja smaken. En enda butelj Amarula innehåller juice från 50 frukter.

Passar till

Serveras med krossad is eller kyld som avec. Passar även bra som ingrediens i varma och kalla drinkar

Kul att veta

För Zulufolket i provinsen KwaZulu Natal i Sydafrika är Marulaträden (Sclerocarga Birrea i familjen Anacardiaceae) magiska. De kallas även Bröllopsträd och under dess grenar sker än i dag vigslar. Dess bark anses som rena medicinen och träden skyddas av både gamla sedvänjor och modern lagstiftning. Ett enda träd kan bära upp till 10.000 frukter som älskas av inte bara människor utan av alla djur som lever här, inte minst elefanter. Själva frukten tunnskaligt och med en stor kärna i mitten. Fruktköttet blir på det sättet endast några millimeter tjockt. Detta fruktkött som uppgår till maximalt 25% av fruktens volym är extremt C-vitaminrikt. Man har låtit grunda The Amarula Trust för att värna om naturen och bevara det rika djur och växtliv som lever i området.

Produkttyp

Likör

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

17 %

Systembolaget nr

67701

Volym

0,7 l

Varumärke

Distell

Förslutning

Skruvkork i metall

Sockerhalt

180 g/liter

Lagring

Vinner inte på lagring och bör konsumeras inom 18-24 månader då det är grädde tillsatt.