Fredagskocken ger dig sitt recept på klassiska hamburgare. Ett perfekt recept när du vill ha en helt vanlig burgare. Kommer även med dryckestips.
Ibland kan det vara härligt att experimentera med klassiska maträtter men ganska ofta är man ju sugen på "the real deal". Det här receptet på klassiska hamburgare kommer från Mattias Larssons kokbok " Fredagskockens hamburgare och tacos". Ett perfekt recept att utgå från när du vill göra en klassisk burgare.
Börja med dressingen. Finhacka pickles och blanda med majonnäs och chilisås.
Smaka av och salta om det behövs.
Skiva tomaten. Skala och skiva rödlöken. Halvera baconskivorna och knaperstek dem.
Tillaga hamburgaren enligt anvisning. Lägg osten på de nystekta hamburgarna så att den hinner smälta lite.
Dela bröden och stek snittytorna. Bred dressing på brödens snittytor. Lägg sallad, rödlök och tomat på brödens underdelar. Toppa med burgare och bacon och lägg sedan på locken.
USA
155 kr
Boom Boom! Syrah är ett välgjort och fruktigt vin som passar utmärkt till medelkraftiga viltanrättningar. Du kan gärna inkludera lite sötma i såsen eller tillbehör. Det passar utmärkt till viltköttet och det klarar detta vin alldeles utmärkt.
Australien
219 kr
239 kr
Ett mjukt och fruktigt vin med inslag av svarta vinbär, kryddor och chokladtoner. Utmärkt till grillade kötträtter.
Recept: Mattias Larsson
Tryffelburgare som både kan göras med riktig tryffel eller tryffelolja beroende på vad du har hemma. Receptet kommer från boken "Fredagskockens hamburgare och tacos" av Mattias Larsson.
Läs merDet asiatiska köket möter tex mex i den här goda sashimitacon. Receptet kommer från kokboken "Fredagskockens hamburgare och tacos".
Läs merHemligheten ligger i kryddblandningen! Gör riktigt smarriga tacos med Fredagskockens recept på kryddmix, guacamole och salsa.
Läs merMattias Larsson, även känd som Fredagskocken är nu aktuell med en ny kokbok som fokuserar på burgare och tacos. Läs hela intervjun här och få tips på hur du lyckas med dessa populära rätter.
Läs mer