Rökig knäck för vuxna som är himmelskt god. Släng ihop och bjud på knäck med Bunnahabahain. under jul och nyår.
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
40 g Bunnahabahain Moiné, Scotch whisky
1 dl strösocker
1 dl ljust muscovadorörsocker
1 tsk vanilj
1 krm salt
Ställ upp knäckformar på en plåt.
Koka upp grädde, sirap, whisky, socker, vanilj och salt i en
stor kastrull.
Låt koka till 125-127 grader. Tillsätt fint hackade cashewnötter
i hela eller halva smeten.
Fyll knäckformar med knäcksmeten.
Flingsalt
1/2-1 dl fint hackade cashewnötter
Strö ev över flingsalt.
Ett tips är att använda knäcktratt för att göra det enklare att
fylla formarna.
Låt stelna.
Storbritannien
439 kr
Bunnahabhain Mòine har en tydligt nyanserad rökig doft med fatkaraktär, inslag av päron, ljunghonung, halm, ostronskal, vanilj och grapefrukt. Påtagligt rökig smak med fatkaraktär, inslag av päron, ljunghonung, halm, ostronskal, vanilj, tjära, grapefrukt och salmiak.
Har du någon i din närhet som är intresserad av dryck och skulle uppskatta en fin flaska med något gott? Då har vi julklapparna för dig - här tipsar vi om några härliga spritdrycker av olika slag och prisklass att ge bort.
Läs merEn fantastiskt komplex drink där rökigheten från den skotska whiskyn gifter sig på ett fabulöst sätt med bitterheten i både vermouth och bittern i sig.
Läs merEfter nästan 30 år lång bankkarriär bestämde sig skotten David Brodie för att göra något helt annat och blev ambassadör för whiskyn Bunnahabhain.
Läs merAtt använda whisky i maten är kanske inte något vi gör dagligen. Både viltfärsbiffarna och den gräddiga såsen har smaksatts med whisky. Till det potatiskakor av riven potatis och Västerbottensost. Receptet hittar du här!
Läs mer