Gör din egen kräftlag till årets kräftskiva med toner av dill, akvavit och porter.
0 h 20 min
I augusti är det dags för årets kräftpremiär vilket är ett tydligt sensommartecken. Till kräftorna finns det få drycker som passar så bra som akvavit smaksatt med dill. Tre säkra kort är O.P. Anderson Dill Aquavit, Aalborg Dild samt Läckö Slottsaquavit.
Koka upp allt utom akvavit till en lag och låt den koka i några minuter. Spara några dillvippor till efter koket.
Lägg i kräftorna och låt koket sjuda i 7 minuter.
Kyl sedan ner hela kastrullen i ett vattenbad och häll i akvaviten.
Lägg i lite färsk krondill, täck med ett lock och låt kastrullen stå i ett kylskåp över natten.
Sverige
245 kr
Läckö Slottsaquavit är rund och fyllig med tydlig karaktär av dillfrö och inslag av kummin, fänkål och koriander.
Norge
289 kr
Aalborg Dild bjuder på tydliga toner av frisk grön dill och citron samt toner av stjärnanis. Doft och smak av färsk dill och citron. Den rena smaken av dill kommer fram bäst om den serveras väl kyld.
Sverige
229 kr
Grunden i receptet till O.P. Anderson Dill är den klassiska O.P. Anderson kryddningen med kummin, anis och fänkål som får mogna till perfekt avrundning på ekfat i 6mån. Likt originalet är O.P. Anderson Dill framställd på noggrant utvalda ekologiska kryddor och vete. Dillfrö och citronskal är huvudkryddorna kompletterade med en liten del av den lagrade kryddbasen, vilket gör att snapsen blir helt klar i färgen till skillnad från originalet.
Äntligen kräftsäsong! Här hittar du sånghäfte, recept och tips på dukning, dekoration och drinkar till årets mest färgglada fest!
Läs merÄntligen dags för kräftkalas! Och ingen kräftskiva är ju komplett utan ett gäng härliga snapsvisor. Här hittar du ett sånghäfte samt en kul femkamp färdig att ladda ner och skriva ut.
Läs merNordic Lemonade är den ultimata drinken till kräftskivan. Med smak av O.P. Anderson, äpple och dill passar den perfekt till den salta kräftan. Serveras gärna som bål!
Läs merEn stor, lyxig ost- och lökpaj. Servera som kräfttillbehör eller förrätt skuren i bitar och toppad med kräftstjärtar, dillkräm och smörstekta kantareller.
Läs mer