Kräftstjärtstagliatelle med dill, citron och sockerärtor.

En snabb pastarätt som ändå känns väldigt lyxig och är mycket god. Servera med en klassisk vit Bordeaux.

Pasta med kräftstjärtar och dill.

4

0 h 40 min

Lyxiga pastarätter som inte tar särskilt lång tid att svänga ihop är vi starka anhängare av – till vardags och vid festligare tillfällen. Här arbetar vi med kräftstjärtar som med sin dillnyans framkallar en längtan till våren och sommaren och med ett glas av den nya strålande 2022-årgången av Château Bonnet så sitter allt på plats. Lyx på typ tjugo minuter!

/Livets Goda

Vin till kräftstjärtstagliatellen:

År ut och in ett så stabilt och prisvärt vitt och 2022 är inget undantag. Redan nu tisslas och tasslas det om årgången i hela regionen och mer än en vinmakare har redan utnämnt året som något av det bästa de skördat. I Bonnets vita märker vi växtsäsongens storhet genom en större fruktgenerositet med tropiska hintar och persika även om vinet aldrig tippar över till det yppiga. I stället blir det till en skön mix mot sauvignon blanc-druvans gröna och lite krusbäriga anslag vilket också följer med i den ungdomliga smaken med stenfruktiga toner, citrus, alert syra och grapefruktigt stramt avslut. En mycket lyckad årgång och för 109 kronor verkligen en hel del ’bang for the buck’.

Matchningen
Livets Godas fräscha kräftstjärtspasta har inga som helst problem med att tämligen omgående liera sig med Bonnets 2022:a där inte minst citrustonerna i vinet finner zesten i pastan. Rättens sälta är likaså oerhört passande till den rikare årgången av Bonnet som även är förträffligt till dillkaraktären.

Recept: Livets Goda

Skylt med texten Sauvignon Blanc vid vinodling.Sauvignon Blanc – en otroligt populär druva.

Lär dig mer om Sauvignon Blanc - den populära druvan som ger vinet en väldigt speciell karaktär och personlighet. Vi bjuder även på vintips och recept som passar till!

Läs mer
Toast skagen - en av våra svenska klassiker.Att välja vin till svenska klassiker, del 1: Fisk & skaldjur.

Vi hjälper dig att välja vin till svenska klassiska maträtter. I den första delen av denna artikelserie ger vi oss på rätter som är baserade på fisk eller skaldjur.

Läs mer
Filodegskorgar med het skagenröra med kräftor.Filodegskorgar med het kräftskagen.

Här bjuder vi på ett härligt recept ur Lena Djuphammars bok "Snittar & bubbel". Frasiga små korgar fylls med en kryddig skagenröra med kräftor - servera till bubbel såklart!

Läs mer
grillade skaldjur i form Grillade skaldjur med örtmarinad.

Att duka upp ett helt fat med grillade skaldjur är effektfullt och otroligt gott! Servera det som en härlig förrätt eller varmrätt med örtmarinad och baguette.

Läs mer