Linnéas utsökta pasta med kyckling bara måste provas nu i höstdunklet. En riktigt krämig pasta med kyckling och riven parmesan kan lysa upp den mörkaste dagen.
Under stressiga kvällar är det himla bra att ha lite lättlagade, men helt fantastiskt goda recept på lager. För visst blir höstmörkret lite lättare att hantera när man har en skål krämig pasta med kyckling och ett supergott vin framför sig!? Bättre start på fredagsmyset finns ju knappast!
Skär kycklingen i strimlor. Bryn den i en stekpanna i en klick smör.
Skala och finhacka lök och vitlök. Låt dom steka med kycklingen.
Strimla de soltorkade tomaterna och rör i tillsammans med kycklingfond och vitt vin.
Reducera vätskan tills du har cirka hälften kvar. Tillsätt då grädde och låt koka samman till en tjock sås.
Ha till sist i spenaten och smaka av med salt och svartpeppar.
Koka pastan enligt anvisningarna och rör ner den i såsen. Riv rikligt med parmesan över.
Låt fredagsmyset börja!
Italien
99 kr
109 kr
Ett ekologiskt italienskt rödvin med toner av körsbär, örtkryddor och plommon. Perfekt till pasta och italienska rätter.
Recept: Linnéa Seidel
Med ett riktigt bra pastarecept i rockärmen kan du enkelt trolla fram en lyxmåltid på mindre än 20 minuter. Perfekt om man får middagsgäster man inte riktigt räknat med eller när orken är på noll men man ändå vill äta gott.
Läs merVilket vin du ska välja till kyckling beror på hur du tillagar, kryddar och smaksätter den. Här får du tips på vilka vintyper som passar till olika rätter.
Läs merHärlig kycklinggryta gjord med färskost, pesto på soltorkade tomater och parmesan som är enkel att laga. Perfekt till ett glas cabernet sauvignon från Australien.
Läs merRuffinos Chianti har funnits på Systembolaget sedan 1955 och är en omtyckt favorit till italienska klassiker som pizza och pasta.
Läs mer