Ett krämigt och gott recept på svamppasta från kokboken "Laga Svamp" av Martin Nordin.
Martin Nordin har skrivit kokboken "Laga Svamp" där han visar flera inspirerande svamprecept och ger sina bästa tips för att lyckas med tillagningen av olika typer av svampar. Den här krämiga svamppastan med brysselkål passar lika bra att tillaga på vardagskvällar som under helgen.
Börja med pastan. Koka den enligt anvisning på förpackningen. Häll olja i en kastrull och sätt den på medelvärme. Lägg i lök och vitlök och stek tills löken är mjuk utan att den tar färg. Häll i vinägern och låt den koka in i cirka 10 minuter.
Blanda i buljong, cashewsmör samt näringsjäst och rör om några gånger. Tillsätt pastan och fortsätt röra så att allt blandas ordentligt. Sänk värmen något och låt sjuda tills allt har reducerats ner och vätskan är borta.
Ansa och skiva svampen. Hetta upp olja i en stekpanna på hög värme. Lägg i svampen medan du hela tiden rör om i pannan.
Stek svampen tills den får fin färg, i cirka 10 minuter. Lägg svampen i kastrullen med pastan och rör om.
Häll i lite mer olja i stekpannan, lägg i brysselkålen och stek dem först på snittsidan tills de får färg. Sänk värmen en aning, vänd dem och stek vidare ett tag.
Stek dem i oljan i ytterligare cirka 10 minuter samtidigt som du rör om då och då, tills de är krispiga i bladen och något mjuka rakt igenom. Lägg upp på galler och låt olja rinna av.
Lägg en generös skopa pasta och svamp på varje tallrik, följt av brysselkålen.
Toppa med gräslök, vattenkrasse och lite flingsalt.
Frankrike
125 kr
Ett ekologiskt rödvin med toner av mörka bär, kryddor och lakrits. Ett utmärkt vin till medelhavsmat.
Recept: Martin Nordin
För några år sedan fick en förläggare på Bonnier upp ögonen för Martin Nordins Instagramkonto och nu har han nyligen släppt sin tredje vegetariska kokbok – Laga svamp.
Läs merHär får du ett gott och krämigt recept på svamprisotto gjord på karljohanssvamp och cashewsmör från kokboken "Laga Svamp" av Martin Nordin.
Läs merMartin Nordin visar ett otroligt gott recept på vit pizza med svamp, syrad gul tomatsås och pumpa från sin kokbok "Laga Svamp". Dags att göra hemgjord pizza!
Läs merÄntligen är svampsäsongen igång och här listar vi fem underbart goda recept på svamprisotto som alla kommer med tillhörande vintips.
Läs mer