Långbakad fläsksida är rysligt enkelt att göra, och resultatet blir fantastiskt - den riktigt mör och god. Här har Linnéa gjort en fläsksida med BBQ-smaker.
Långbakad fläsksida är rysligt enkelt att göra, och resultatet blir fantastiskt. Jag gillar att långbaka fläsksidan, då blir den mör och god.
Hur lång tid den behöver i ugnen beror helt på storlek på köttbiten. Det är inte alltid det finns en så stor bit som 1,5 kg, då kan man ta två mindre istället. Använd därför termometer så har du exakt koll på när köttet är klart.
En enkel BBQ-sås svänger du ihop med ketchup som bas att pensla på köttet.
Jag gjorde en coleslaw på både vit och rödkål att ha till. Färgen blir så fantastiskt vacker med rödkål i. Låt den gärna stå till sig över natten eller så. Då blir den som allra godast!
/Linnéa
Blanda samman alla ingredienserna till BBQ-såsen. Bred detta över fläsksidan men spar lite att pensla över den färdiga fläsksidan.
Värm ugnen till 120°C. Baka fläsksidan i ca 3 timmar, tills innertemperaturen uppnår ca 85 grader.
Tag ut och låt vila lite under folie i minst 10 minuter. Skär upp i bitar.
Pensla på resterande mängd BBQ-sås.
Blanda yoghurt med majonnäs, riven pepparrot, salt, citron och olja.
Strimla eller riv kålen fint och blanda i den.
Toppa med färsk persilja eller gräslök. Låt gärna stå i kylskåp över natten. Smaka av med mer salt, pepparrot och citron när den stått till sig en stund.
USA
279 kr
Ruby Zin är ett bärigt vin med smak av blåbär, hallon, örter och vanilj.
Recept: Linnéa Seidel
Den prisbelönte kocken Viktor Westerlind har gjort en modern tolkning på julens fläsk i form av en krispig fläsksida med rödkål och en härlig plommonkompott med apelsintoner.
Läs merFläsk hör julbordet till, här serveras fläsksidan härligt krispig med en kryddning av bland annat apelsin och ingefära.
Läs merRöda viner av druvan zinfandel har verkligen visat sig falla svenskarna i smaken. Men druvan har en omstridd bakgrund då många vill påstå sig producera "originalet".
Läs merGillar du risotto ska du absolut testa risoni! Här har Linnéa gjort ett härligt recept med krämig risoni som toppas med kyckling. Servera med ett glas zinfandel.
Läs mer