Laga en smakrik och kryddstark chili för att värma dig i kylan. Här har Linnéa gjort ett recept på chili (eller chilli) på högrev som fått stå och puttra länge.
Chili på högrev. Så opretentiös. Men det kan precis lika gärna bli en riktig pangmiddag! Servera med lite ris en vanlig torsdag, eller gå loss på alla tillbehör du älskar och gör en härlig lördagsmiddag av det.
Känn dig fri att tillsätta en burk av favoritbönorna i chilin om du känner för det. Men jag gillar den här basic-varianten. Men den behöver alltid smakas upp med lite mer kakao, kanske lite chili och så salt och peppar innan servering.
/Linnéa
Skär högreven i lagom stora grytbitar. Bryn i omgångar i en gryta. Tag ur köttet.
Skala och finhacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök på medelvärme tills den mjuknat helt.
Skiva sellerin fint och blada i den. Tillsätt paprikapulver, lite chiliflakes och kakao. Stek på medelvärme två minuter. Ha sedan i tomatpuré och oxfond. Fortsätt steka ytterligare någon minut.
Tillsätt sedan passerade tomater. Låt allt koka ihop. Tillsätt det brynta köttet. Låt grytan puttra på medelvärme i minst 2 timmar.
Smaka av med mer kakao, chili, en skvätt balsamvinäger, salt och peppar. Känns såsen för tjock kan du spä ut den med en liten skvätt vatten.
Toppa med massor av färsk persilja.
gräddfil
ris
tortillabröd
persilja
chili
majs
tomater
Argentina
79 kr
Ett generöst och fruktigt rödvin med doft av mörka bär och plommon. Smaken är fruktig där mörka bär såsom svarta vinbär, solmogna blåbär och plommon dominerar. Toner av viol är också väldigt framträdande i både doft och smak tillsammans med en fläkt av vanilj och färska örter samt eukalyptus.
Recept: Linnéa Seidel
Sätt smak på vintern med en riktigt god kikärtsgryta som serveras med kyckling som du tillagar på ditt favoritsätt.
Läs merEn vegansk viltgryta från Gustav Johanssons nya kokbok Vegansk Hemkunskap.
Läs merSandra Mastio bjuder på riktigt lyxig högrev med örtbakade druvor som serveras med ett gott rosmarinbröd.
Läs merDröm dig bort till ett soligt Spanien och smaksätt grytan med vitlök, rökigt paprikapulver och tomat. Sist, vita bönor som ger en härlig smak och fyllighet.
Läs mer