Lyxig risotto med smörstekt fänkål och räkor.

Risotto, är inte det bland det finaste vi kan bjuda någon på? Så mycket kärlek det ligger i en maträtt som man måste stå och se efter, tillsätta buljong och röra om i. Här har Linnea lagat en med räkor och fänkål.

Risotto med räkor på vit tallrik på träbord.

2

0 h 40 min

Grunden i min risotto är alltid densamma. Buljongen varierar beroende på vad jag har för tillbehör. Idag blev det fiskbuljong. Men annars är grönsaksbuljong alltid ett säkert kort.

Smörstekt fänkål som kryddats med örtsalt. Det kan vara min nya favorit! Så gott. Låt räkorna hastigt steka med så de blir varma och får massor av smak, men inte blir sega.

Vintips till risotton:

Recept: Linnea Seidel

Krämig risotto med kräftstjärtar, stekt färsk fisk och aioliRisotto med kräftstjärtar, stekt färsk fisk och aioli.

Linnéa visar hur du lyckas med en krämig risotto som serveras till en stekt färsk rödtunga med egen aioli.

Läs mer
Risotto med sparris och vitt vin.Att välja vin till risotto.

Vilket vin passar bäst till en klassisk risotto? Här förklarar folk o folks dryckesexpert Mats Claësson hur du ska tänka för att hitta rätt dryck till risotton.

Läs mer
Risotto med hummer och smörstekta kantarellerRisotto med hummer och smörstekta kantareller.

För att lyxa till det lite extra har Linnéa även haft i havskräftor. Vill du hellre ha gratinerad hummer passar den här risotton även utmärkt att ha till!

Läs mer
Risotto med spetskål till CAMP Syrah.Risotto med rostad spetskål, hasselnötter och gremolata.

Härliga smaker samlas i denna krämiga risotto med spetskål och hasselnötter. Glöm inte att röra om ordentligt när du lagar risotton så att den inte kokar fast!

Läs mer