Blinier är en form av boveteplättar som här har en topping med kaviar, smetana, schalottenlök, cornichons, äggula och gräslök.
Blinier är en form av boveteplättar som i den här versionen har en lyxig topping med kaviar, smetana, finhackad schalottenlök, finhackad cornichon, hackad hårdkokt äggula och gräslök. Servera tillsammans med en kall vodka martini för extra lyx.
Blanda bovete, torrjäst och socker.
Smält smör och tillsätt mjölk och gräddfil, värm till fingervarmt.
Vispa i mjölk i mjölblandningen, vispa i ägg och salt. Låt stå i rumstemepratur till jästen är aktiverad och börjar att bubbla.
Stek blinierna i smör. När de börjar bubbla på ovansidan är det dags att vända och steka 2 min på andra sidan. Blinierna ska vara som en pingisboll i storlek.
Toppa med smetana, finhackad scharlottenlök, finhackad cornichon, hackad hårdkokt äggula, gräslök och kaviar.
Servera och njut!
Finland
246 kr
Kronvodka har en rund, mjuk och fyllig med viss sötma och tydlig karaktär av torkad frukt, säd och viss brödighet.
Kronvodka lanserar nu en begränsad upplaga av den populära vodkan med en tillhörande presentförpackning. En perfekt present till vodkafantasten.
Läs merVodka är på några håll en underskattad dryck. Ansedd som smaklös och associerad med gränslösa fyllor. Men vodka finns i en mängd variationer, smaker och givetvis prisklasser, vilket gör den väldigt användbar som bas i drinkar.
Läs merDry Martini - en mytomspunnen klassiker som florerar mycket inom populärkulturen. Den finns i många olika varianter men här får du receptet på en klassisk "drajja".
Läs mer