Kronvodka, 700ml

Kronvodka, 700ml


246,00 kr

Systembolaget nr:

401

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Kronvodka har en rund, mjuk och fyllig med viss sötma och tydlig karaktär av torkad frukt, säd och viss brödighet.

Produktion

Kontinuerlig destillation av finaste korn ger Kronvodka en perfekt och ren bas. Karaktären kommer från fatlagrad kornsprit destillerad på pot-still, precis som den finaste maltwhiskyn.

Passar till

Med sin tydliga karaktär är Kronvodka perfekt för en vodka martini. Den kan även med fördel drickas som den är, med en isbit eller två.

Kul att veta

Kronvodkas historia har sitt ursprung i de krono- brännvin som tillverkades redan på 1700-talet under Gustaf III tid. Svenska kronan inrättade på den tiden ett sextiotal kronobrännerier för att möta konkurrensen från illegal sprit. Det var konungen själv, Gustav III, som stod bakom nyordningen. Den 2 maj 1776 levererades det första brännvinet från kronobränneriet i Stockholm. Kronobrännvinet serverades endast på 3000 officiella krogar. För att framhålla deras legala status försågs de med skyltar med riksvapnet. På krogarna serverades kronobrännvinet i karaffer och i glas som bar kungens emblem.

Produkttyp

Vodka & okryddat brännvin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

40 %

Systembolaget nr

401

Volym

0,7 l

Varumärke

Kron


Lemon Spritz

10 syrliga drinkar.


För många är en syrlig drink oslagsbar och här listar vi tio goda syrliga drinkar. Bli inspirerad och hitta ett recept till cocktailkvällen, festen eller middagen.

Läs mer »