Gör en syndigt god kladdkaka med inslag av kola.
Sätt ugnen på 175°C. Lägg ett bakplåtspapper eller smörj en rund form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).
Smält matfettet och låt det svalna. Rör ner socker, kakao, vaniljsocker, salt och samtliga ägg. Tillsätt mjölet och rör ihop till en slät smet. Häll halva smeten i formen.
Hacka Lindt Excellence Caramel i grova bitar och lägg på smeten i formen. Häll över resterande smet.
Grädda mitt i ugnen 20-30 minuter. Låt kladdkakan kallna. Kakan blir fastare när den kallnar. Servera gärna med färsk exotisk frukt, t.ex. mango.
Nederländerna
320 kr
Nyanserad, fruktig, något kryddig smak med sötma och tydlig fatkaraktär, inslag av torkad frukt, knäck, arrak, rostade nötter, vanilj, kardemumma och aprikosmarmelad. Serveras rumstempererad som avec eller används som drinkingrediens.
Kladdkaka med mjuk kola smaksatt med Benchmark no. 8 whiskey. Löjligt god att bjuda gästerna på till kaffet.
Läs merEn vegansk kladdkaka utan socker, där smör är utbytt mot kokosolja och ägg mot blötlagda chiafrön. Sötman får den från naturligt söta dadlar.
Läs merEn gudomligt god kladdkaka som serveras med bananer flamberade i rom. Även kakan innehåller mörk rom, och därför passar det alldeles utmärkt att även avnjuta den tillsammans med ett litet glas rom.
Läs merHär är Frida Skattbergs recept på sin ljuvliga kladdkaka som passar att bjuda på precis när som helst.
Läs mer