Desserter och fika med choklad går alltid hem! Här samlas alla våra recept med choklad med tillhörande dryckestips - från recept på varm choklad till hur du gör goda chokladpraliner och smarriga chokladkakor.
Vem uppskattar inte nybakade scones med en god sylt? Här är ett underbart recept på chokladscones med en sylt av aroniabär, ur boken "Frukt och bär A-Ö" av kocken och krögaren Paul Svensson.
Läs merEn härlig dessert med intensiv chokladsmak och toner av vanilj, kola och tropisk frukt från Amarula. Toppas gärna med browniebitar, hjortron och maränger.
Läs merDe här amarulatryfflarna skojar man inte bort. Ack så enkla att göra - men gud så goda att äta.
Läs merMoccarutor har vi alla bakat någon gång i livet. Men den här uppdaterade versionen med Amarula Cream är Moccarutor 2.0. Bjud vännerna när det vankas högtid eller för att visa att du uppskattar dem.
Läs merTill påskens efterrätt har Linnéa bakat en ljuvlig påsktårta med smak av mjölkchoklad, pistage och apelsin.
Läs merHär har Linnéa gjort ett påskgodis med lite vuxnare smaker - underbara små chokladtryfflar med passionsfrukt och kokos.
Läs merEn underbart krämig fondant slår aldrig fel! I det här receptet adderar vi en extra lyxig twist i form av Amarulakola i mitten.
Läs merAvsluta Alla hjärtans dag-middagen med en dessert där det söta från den vita chokladen möter syran i frukten på ett underbart sätt.
Läs merEtt enkelt och riktigt gott fika där croissanter fylls med en härlig ricottakräm med Amarula Raspberry Chocolate och sedan toppas med hallon och chokladsås.
Läs merEn lyxig chiapudding med choklad, krämig Amarula och kolakräm gjord på dadlar. Toppas med rostade hasselnötter och hackad choklad. Mums!
Läs merEn vacker och lyxig cheesecake med choklad, cream cheese och Amarula i en härlig symbios. Likören ger kakan toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola.
Läs merHela Sverige bakar-vinnaren 2022, Sophie Dahlbäck, har gett ut en underbart fin bakbok med recept. Här är ett recept på vit kladdkaka med pannacotta!
Läs merSandra Åkerfeldt har gjort en kaka som förenar två favoriter - kladdkaka och kärleksmums. Kaffelikören i glasyren gör den dessutom extra smarrig!
Läs merMatkreatören Sofia Henriksson bjuder på en fantastisk chokladfondant med kryddig kanellikör som serveras med egen vaniljglass och apelsinzest.
Läs merDet här är en extra saftig kaka fylld med choklad och hasselnötter som fått den bästa toppingen i form av en krämig kaffeglasyr med fin smak från Tia Maria kaffelikör.
Läs merAvsluta midsommarafton på bästa sätt: med en klassisk midsommartårta. Den här bygger på höjden och räcker till många. För hur mätt man än är efter maten finns alltid plats för en bit tårta. Eller två.
Läs merIstället för marshmallows har Linnéa använt chokladtäckta skumägg till sina rocky roads. Otroligt god sötsak som passar perfekt att servera efter påskmaten.
Läs merEn underbar tårta dekorerad med chokladägg och rostad mandel. Duka fram och låt dina gäster hänföras.
Läs merDetta recept är för alla chokladälskare! Men den är mäktig, det brukar räcka med en liten bit även om det är lättare sagt än gjort...
Läs merTill brownien är det supergott med whiskeyglass. Om du har bråttom kan du ta färdig vaniljglass och smaksätta den med Benchmark no. 8 whiskey, det blir också fantastiskt gott.
Läs merEn förenklad, somrig variant av Tiramisu med ett lager skivade jordgubbar och Amarula. Gör din tiramisu i en stor form, eller som här i portioner.
Läs merEn härligt chokladig påsktårta som toppas med len fudge som fått smak av päron från Xanté. Dekorera med chokladägg och ätbara penséer.
Läs merEn vit chokladtryffel med härliga kolatoner från det brynta smöret. En skvätt cognac i tryffeln bryter perfekt av mot allt det söta. Rulla gärna tryfflarna i rostad kokos, hackade hasselnötter eller varför inte lite florsocker.
Läs merHär har Linnéa gjort en makalöst god chokladtårta som är fylld och täckt med en härlig chokladkräm som fått smak av rom.
Läs merChokladexperten Ulrica har tagit fram fyra julinspirerade chokladtryfflar. Testa gärna dessa underbara glöggtryfflar gjorda med Blossa glögg.!
Läs merChokladexperten Ulrica har tagit fram fyra julinspirerade chokladtryfflar. Här får du recept på smarrig pärontryffel med Xanté!
Läs merChokladexperten Ulrica har tagit fram fyra julinspirerade chokladtryfflar. Nedan följer recept på läckra Amarulatryfflar!
Läs merGör finaste glasspinnarna till påsk! Blanda, fyll formarna och frys - superenkelt och supergott.
Läs merSom avslut på middagen bjuder Linnéa här på en krämig chokladmousse med romganache.
Läs mer