Gör eget, lyxigt godis med Amarula.
Gör egen mjölkchokladtryffel med vanilj och Amarula. Ett recept signerat Sara Aasum Hultberg, Årets konditor 2014.
Hacka mjölkchokladen i mindre bitar om du inte använder pellets, lägg i en bunke.
Koka upp grädden med honung och urskrapad vaniljstång.
Slå gräddkoket över chokladen och låt den smälta medan du rör om med en slickepott.
Tillsätt smöret och mixa ihop med en stavmixer.
Mixa till sist i Amarulan i 3 omgångar tills du har en homogen och slät tryffel.
Låt tryffeln stå i rumstemperatur i cirka 2 timmar.
Lägg ut bakplåtspapper på plåt och spritsa tryffeln och ställ i frysen i 1 timme.
När topparna känns fasta, smält den mörka chokladen och ställ topparna på ett galler, häll på den smälta chokladen och låt stå för att stelna.
Receptet är skapat av Sara Aasum Hultberg som vann titeln Årets konditor 2014. Sara har bakat så länge hon kan minnas och gjorde sitt första bakreportage i Nya Wermlands-Tidningen som 11-åring. Åren 2009 till 2010 utbildade hon sig till bagare och konditor i Kristianstad där hon fick gesällbrev.
Sydafrika
209 kr
Amarula Cream har en generös, smörig doft av vanilj, kola och tropisk frukt. Krämig, mycket söt smak med generösa toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola. Lång söt eftersmak.
Recept: Sara Aasum Hultberg
Gör en härlig gräddkola med Amarula, pistage och havssalt.
Läs merLinnéa har tagit fram en kaffedrink med smak av choklad och smörkola som passar perfekt efter en dag ute i kylan.
Läs merAmarula och kaffe är en oslagbar kombination. Iced Amarula är rik på smak och superenkel att göra.
Läs merRecept på en somrig drink där frukt från Sydafrika förenas med svenska bär.
Läs mer