En underbar mozzarellasallad som får extra mycket piff av fänkål, hallon, rostade bondbönor och en god lakritsvinägrett.
Kocken Sandra Mastio som vann Sveriges mästerkock 2015 har tagit fram ett underbart gott recept på mozzarellasallad.
Börja med att röra ihop alla ingredienser till vinägretten med en gaffel, till en jämn och krämig dressing.
Mixa örtstjälkar, rapsolja och salt. Här använder vi rapsolja eftersom du aldrig under några omständigheter får mixa olivolja. Den blir besk och hemsk då!
Skär fänkålen i tunna, tunna skivor och lägg ett lager i botten på en tallrik. Lägg även ner en rejäl näve mangold. Ringla över lite örtolja
Temperera gärna mozzarellan till rumstemperatur, den smakar mest och bäst då. Bryt mozzarellan i mindre bitar och lägg den på mangolden. Skeda över örtolja och någon sked av vinägretten.
Strössla över de rostade bondbönorna för härligt krisp, toppa med färska syrliga hallon och avsluta med lite mer av dressingen, lite salt, peppar och massor av färska örter.
Ät salladen med ett gott bröd som du kan låta suga upp alla de goda smakerna som hamnar i tallriken när resten är uppätet!
Ta en pizzadegsboll och tryck ut den med fingertopparna så den blir alldeles bucklig och ca 1 cm tjock.
Ringla över olivolja, strö på hackad rosmarin och salt
Grädda på het plåt i 250 gradig ugn i ca 10 min, tills krispigt och gyllene på ytan och seg i mitten.
Argentina
129 kr
152 kr
Ett mjukt och bärigt rött vin med inslag av kryddor och örter. Vinet är lagrat på ståltank och jäst i lägre temperatur vilket ger en väldigt frisk och fräsch bärighet med ungdomlig smak. Det är ekologiskt, etiskt Fairtrademärkt och veganvänligt. Finns på Systembolaget från 1 september 2023.
Tyskland
149 kr
Robert Weil Junior Spätburgunder Unique har en finstämd doft med inslag av röda plommon, skogshallon samt en fläkt av blommor och kryddor. Smaken är mjuk med fräsch syra och fina toner av skogshallon, röda vinbär samt ett stråk av körsbär och kryddor.
Recept: Sandra Mastio
Vi fick en pratstund med matentreprenören Sandra Mastio om hennes superhjältekraft - att komponera mat.
Läs merEn sallad kan vara så mycket mer än tomat, gurka och isbergssallad. Det kan vara som det Linnéa bjuder på idag! En härligt smakrik och matig sallad med burrata och fikon bland annat.
Läs merGör en lyxig caprese med jordgubbar - svenska, söta och solmogna. Linnéa tycker att det är godast att ringla balsamico över, men det passar även fint att klicka ut lite grön pesto. Välj det du gillar bäst.
Läs merDen här matiga regnbågssalladen med burrata och basilikaolja passar perfekt att servera på en buffé, till grillat eller varför inte som en god och färgsprakande förrätt?
Läs mer