Mustig köttgryta med rödbetor och cornichons.

Många av oss befinner sig i årets fattigaste period nu i januari. Men även om ekonomin inte är på topp, så går det att äta gott!

Mustig köttgryta

4

0 h 55 min

Äntligen känner jag att det börjar ljusna ute. Dagarna blir lite längre för var dag som går. Visst är det underbart!? Något som inte är fullt så underbart är statusen i de flestas plånböcker just nu. Vi går nämligen mot de fattigaste dagarna på året. Men jag tycker att även om ekonomin inte är på topp, så måste man få äta gott!

Jag tog och kollade igenom kyl, frys och skafferi och insåg att jag hade basen till en fin gryta hemma redan. Sedan gick jag till mataffären och hittade en bit svenskt nötkött till bra pris. Fördelen med att just göra en gryta är ju att du inte behöver använde det absolut finaste köttet. Ge bara grytan lite tid att koka, så blir den tråkigaste köttbiten mör och god!

Annat man kan tänka på om ekonomin inte är på topp är att dryga ut grytan med rotfrukter eller andra, billiga grönsaker. Då behöver du inte ha lika stor del kött. Och eftersom rödbetor brukar ha ett betydligt bättre kilopris än kött kan det vara något att tänka på.

Recept: Linnéa Seidel

Höstig grytaHöstig gryta med jordärtskocka, ölkorv, fläskkött och örter.

Recept på Linnéas härligt höstiga gryta som verkligen värmer i höstmörkret.

Läs mer
Spansk köttgryta med chorizoSpansk köttgryta med chorizo.

Linnéa har denna vecka gjort en spansk köttgryta med varma smaker.

Läs mer
OumphgrytaVegetarisk gryta med Oumph!, champinjoner och pumpa.

Linnéa bjuder på en härlig gryta med jordnära smaker och färger som passar nu när hösten är här på riktigt.

Läs mer
Chili con carneChili con carne med twist.

Denna vecka bjuder Linnéa på Chili con carne med en lite otippad twist.

Läs mer
Chill Out tre vinboxar på ett bord.CHILL OUT

CHILL OUT är en uppskattad och modern vinserie som erbjuder en stor variation av kvalitetsviner från noggrant utvalda vingårdar runt om i världen.

Läs mer