Oshizushi.

Oshizushi kallas även för pressad sushi och består av sushiris med olika toppings.

Oshizushi med Yoko Furmint

4

1 h 45 min

Oshizushi är en japansk sushirätt som även kallas för "pressad sushi". I Oshizushi läggs flera toppings på sushiris och den här varianten består av sushiris, krabba, gurka och en härlig yuzumajonnäs. Den här rätten är skapad av Jonas Svensson, krögare på Miss Voon & GOMA Gastro Pub.

Vintips till Oshizushi

Recept: Jonas Svensson

Dumplings med misokycklingDumplings med misokyckling.

En traditionell kinesisk rätt som här i stjärnkocken Jonas Svenssons recept fylls med en god misokyckling.

Läs mer
Havskräfta Rollin TempuraHavskräfta Rollin Tempura.

Den här goda tempuran består av havskräfta som friteras med katafi och sedan serveras med majonnäs och citron. Avjuts allra bäst med ett glas YOKO Riesling.

Läs mer
Wontons och vinet YOKOWonton Dynamite.

Recept på heta wontons skapat av Jonas Svensson, krögare på Miss Voon & GOMA Gastro Pub och speciellt framtaget för att passa till YOKO Riesling.

Läs mer
Jonas Svensson på GOMAKocken Jonas Svenssons passion för asiatisk mat och sake.

Jonas Svensson, krögare på Miss Voon & GOMA Gastro Pub berättar om sin passion för det asiatiska köket och att hitta fina kombinationer av mat och dryck.

Läs mer
YOKO vinserie till asiatisk matYOKO

Vinserien YOKO har som mål att erbjuda de perfekta dryckerna till asiatisk mat. Erfarna vininköpare, med Master of Wine Julie Nyheim i spetsen, letar land och rike runt efter de bästa produkterna.  

Läs mer