Ingen nyårsafton utan ostbricka! Med små enkla knep och recept kan du lyfta den klassiska ostbrickan till nya höjder, jag lovar!
0 h 30 min
Ingen nyårsafton utan ostbricka! Med små enkla knep och recept kan du lyfta den klassiska ostbrickan till nya höjder, jag lovar! En imponerande osttårta, ädelostfyllda dadlar, kryddade nötter, frasiga smördegspinnar och frukt i form av blodgrape, päron och vindruvor.
Lägg brieosten på en bricka. Lägg på camembert och ädelost så du får en hög fin ”tårta”.
Dekorera med färsk timjan.
Gör ett snitt i varje dadel och ta ur kärnan.
Dela ädelosten i små bitar och fyll varje dadel med en bit ädelost.
Lägg nötterna i en medelvarm stekpanna och rosta lätt. Ringla över olja och blanda väl. Tillsätt salt, paprikapulver och vitlökspulver.
Skaka om stekpannan väl och låt nötterna rostas i cirka 5 minuter. Ringla över honung mot slutet. Häll över på ett bakplåtspapper och låt svalna helt.
Värm ugnen till 225°C. Rulla ut smördegen. Vispa upp ägget och pensla smördegen. Strö över den rivna parmesanen och tryck till lite så den fastnar ordentligt.
Skär smördegen i cirka 1 cm breda remsor. Tvinna smördegsremsorna och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter eller tills de börjat få färg.
Sydafrika
130 kr
Nederburg Noble Late Harvest har en kryddig, fruktig doft av mango, honung, apelsinmarmelad och apelsinblom. Mycket söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och persika . Balanserad syra och lång söt eftersmak.
Recept: Linnéa Seidel
Linnéa bjuder på ett recept på härliga, örtmarinerade lammracks.
Läs merOch som kronan på verket avslutar jag nyårsmiddagen med en vit chokladmousse med lemon curd. Gott nytt år!
Läs merVill du blanda en drink av lite lyxigare slag? Då rekommenderar vi en drink som baseras på mousserande vin - som prosecco, cava eller champagne. Här hittar du 10 goda, bubblande drinkar.
Läs mer