Varmrätten till Linnéas trerättersmeny som består av kalvfilé med parmesanrostade rotfrukter och palsternackspuré!
Varmrätten på Linnéas trerättersmeny består av kalvfilé med parmesanrostade rotfrukter och palsternackspuré. Magiskt gott!
Skala morötter, rödbetor och sötpotatis. Skär i små kuber. Lägg på en ugnsfast plåt och ringla över olivolja.
Stek i 225°C i ugnen i 25 minuter. Tag ut plåten och riv över parmesanost. Strö sist över pinjenötter. Ugnsstek i ca 5-10 minuter till.
Skala och skär palsternackorna i mindre bitar. Koka i rikligt med vatten i cirka 15 minuter eller tills palsternackorna är helt mjuka.
Häll av vattnet och låt ånga av en stund.
Blanda i smör och grädde. Mixa helt slätt. Smaka av med lite salt.
Rulla kalvfilén i svartpeppar och buljongpulver.
Dela i cirka 2 cm breda skivor. Stek hastigt i en het panna tills filén fått fin färg runt om.
Låt sedan kalvfilén gå klart i ugnen i 120 °C tills innertemperaturen är ca 55-60 °C. Köttet är då medium.
Australien
219 kr
239 kr
Till den här rätter rekommenderar vi ett medelfylligt, kryddigt vin med generös smak och toner av mörka frukter, fat, viol och lakrits.
Italien
199 kr
Barbera med kryddig, fruktig doft och inslag av mörka körsbär, choklad, plommon, fat och örtkryddor. Smakrikt, fruktigt och kryddigt vin med inslag av körsbär, plommon, lakrits och fat.
Recept: Linnéa Seidel
Linnéa har skapat en trerättersmeny för alla stunder då något eller någon finns att fira.
Läs merSom avslut på middagen bjuder Linnéa här på en krämig chokladmousse med romganache.
Läs merLinnéa bjuder på vad som kanske kan vara världens bästa kalkonrecept.
Läs merMatforskaren Richard Tellström berättar om vår relation till grönsaker genom tiderna och vilka grönsaker som toppat svenskarnas listor.
Läs mer