Gör vårens fräschaste sallad på delikatesspotatis, späda små morötter, ärtor och varmrökt lax.
Till denna härliga sallad serveras en illgrön örtsås som får smaklökarna att dansa. Gillar du den extra vitlöksstark kan du öka på mängden vitlök med en klyfta. Men kom ihåg att vitlökssmaken blir starkare om såsen får stå en dag eller två innan den serveras.
Dela potatisen på mitten och koka den mjuk i saltat vatten.
Ånga morötter och ärtskidor (spar några till dekoration) mjuka, men fortfarande lite spänstiga.
Blanda potatis, morötter, ärtor och bladspenat. Hyvla över gurkan. Dela några ärtskidor på snedden, några längst med och toppa salladen med tillsammans med varmrökt lax i bitar.
Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa helt slätt.
Smaka av med salt och mer citron om det behövs.
Österrike
129 kr
Frisk riesling från Österrike med toner av citrus, gröna äpplen och mineralitet. Perfekt till fisk och skaldjur.
Recept: Linnéa Seidel
Linnéa har gjort dessa fräscha spett med fetaost och melon som blir jättegoda som tilltugg eller varför inte som inslag på påskbuffén?
Läs merUnderbart goda kanapéer med skagenröra och dill att bjuda på i påsk.
Läs merI påsk bjuder vi på en härlig lammrostbiff med råstekt potatis, portabello och gräddig rödvinssås med tranbär. Receptet med tillhörande vintips hittar du här.
Läs merIstället för marshmallows har Linnéa använt chokladtäckta skumägg till sina rocky roads. Otroligt god sötsak som passar perfekt att servera efter påskmaten.
Läs merEn dröm för chokladälskaren! Den sega choklad- och mandelbottnen tillsammans med chokladmoussen och chokladganachen är svår att motstå.
Läs mer