Pintxos är den perfekta plockmaten! Du kan göra hur många olika kombinationer och varianter som helst, men den här slår de flesta.
Pintxos är en baskisk typ av plockmat som kan serveras som ensamma till ett gott vin, eller som en del i tapas-middagen. Den klassiska varianten är en liten brödskiva som toppas med läckra toppingar - som denna med lammfilé och en underbar kräm på getost och kronärtskocka.
Lägg kronärtskocka, getost och smetana i en behållare för stavmixer. Mixa till en slät smet. Tillsätt vatten om den blir för stabbig. Krämen skall vara bredbar men inte för lös.
Lägg brödskivorna på en plåt och ringla över olja. Rosta i ugn på 200 C° tills de är krispiga.
Salta och peppra lammet runt om. Stek i panna med olja på högsta värme. Det går fort att steka lammfilé så passa temperaturen. Den är klar vid 58 C°.
Lägg krämen på brödet, toppa med skivor av lammet, balsamvinäger och krasse.
Chile
95 kr
Fruktig och balanserad syrah med toner av björnbär, plommon och kryddor. Perfekt match med kötträtter och pasta.
Härliga smaker samlas i denna krämiga risotto med spetskål och hasselnötter. Glöm inte att röra om ordentligt när du lagar risotton så att den inte kokar fast!
Läs merHär kommer en nyhet bland de mousserande vinerna på Systembolaget - CAMP Sparkling. Ett friskt bubbel från Frankrike som säljs på klimatsmart aluminiumburk.
Läs merPlockmat och bubbel är en perfekt kombination - oavsett om ni bara är två som vill ha en mysig kväll eller om det vankas fest. Här har vi tagit fram två goda röror som passar på en bit surdegsbaguette till ett gott, franskt mousserande vin.
Läs merDet är ingen slump att Barcelona år efter år är ett av svenskarnas favoritresmål. Kataloniens pärla vid medelhavet har något som passar alla både, storstadspuls, härliga stränder och en rik mat och dryckeskultur.
Läs mer