Poké Bowl med marinerad lax och srirachamajjo.

Att göra sin egen poké bowl är inte alls svårt och det är faktiskt bara fantasin som sätter gränser. Här ett recept med marinerad lax, honungspicklad rödkål, asiatisk gurka, srirachamajjo och ris med mirin.

Poké Bowl med marinerad lax och srirachamajjo

4

0 h 40 min

Fenomenet Poké Bowl slog till som en orkan här i Sverige för något år sedan. Eller i alla fall i de större städerna. Här i min lilla stad, Sala, tror jag den första restaurangen började servera det i somras. Men den som längtar efter något gott sägs det ju.

Visste du att det från början är en klassisk rätt från Hawaii? Där man la ljummet ris i botten och marinerad fisk skuren i bitar ovanpå riset. Idag kan en Poké Bowl se väldigt olika ut, och det är faktiskt bara fantasin som sätter gränser här. Att göra sin egna poké bowl är inte alls svårt, speciellt inte eftersom du kan förbereda flera av momenten. Både kål, gurka och lax kan läggas i sina marinader i god tid innan. Sedan är det bara att bjuda in vänner och familj och låta var och en plocka ihop sin egna bowl.

Du kanske också är intresserad av:

Recept: Linnéa Seidel

Banh MiBanh Mi - Vietnamesisk baguette.

Banh Mi, en vietnamesisk supersmörgås och ett typiskt exempel på en lyckad fusion där två länder möts.

Läs mer
Vietnamesiska sommarrullarVietnamesiska sommarrullar i regnbågens alla färger.

Prova Linnéas vietnamesiska sommarrullar tillsammans med ett glas bubbel.

Läs mer
Grillad tonfisk med tillbehör, på stenskiva med sås i skål bredvid.Grillad tonfisk med mango- och avokadosalsa.

Grillsäsongen är äntligen igång och vad är egentligen godare än grillad tonfisk? Här matchas tonfisken med goda tillbehör som salsa gjord på mango, avokado och gurka.

Läs mer
YOKO Riesling, Furmint och SakeYOKO - noggrant utvalda viner för det asiatiska köket.

YOKO är en vinserie framtagen för att matcha smakerna i det asiatiska köket. Först ut är en tysk riesling och en sake från Japan.

Läs mer