Portergravad älgbiff.

Ett riktigt lyxigt recept från kokboken "Kocken & Jägaren" av Mikael Einarsson som går utmärkt att servera som både förrätt och huvudrätt. 

portergravad älgbiff

4

0 h 50 min

Mikael Einarsson har gjort en carpaccio på portergravad älgbiff, men det går också utmärkt att marinera på samma sätt och istället tärna fint och servera som tartar. Vill du förbereda kan du marinera köttet och frysa in, för att alltid vara redo att ta ut en bit när du vill lyxa till det.Receptet kommer från kokboken "Kocken & Jägaren" av Mikael Einarsson och Hubbe Lemon.

Vintips till portergravad älgbiff:

Mikael och Hubbe lagar mat i bodKocken & jägaren - en bok om viltkött, jakt och tillagning.

Kocken Mikael Einarsson och jägarmästaren Hubbe Lemon har skrivit en engagerande bok om jakt och viltkött, fylld av massa härliga recept och tips. 

Läs mer
Vildsvinsfrikadeller i tomatsås Vildsvinsfrikadeller i tomatsås.

Galet goda vildsvinsfrikadeller i tomatsås från kokboken "Kocken & Jägaren" som är skriven av Mikael Einarsson och Hubbe Lemon.

Läs mer
Vin till viltkött - rådjur, älg, ren och hjort.Att välja vin till vilt.

Vilt är både gott, magert och det mest miljövänliga kött vi kan äta. folk o folks dryckesexpert Mats hjälper dig att välja rätt vin till olika sorters vilt.

Läs mer
Älgburgare av kocken och jägaren Anders LevénÄlgburgare med misoaioli.

Saftigt kött, frasigt bröd, krispiga grönsaker och en aioli som har umamismak tack vare misopastan. Kan det bli bättre?

Läs mer