En riktigt höstig och mustig rätt perfekt till Halloween.
Jag älskar att laga mat efter säsong, därför var det ganska självklart att välja pumpa som huvudingrediens till årets Halloween-meny! För vad är mer i säsong just nu än pumpa? Det kommer fler och fler matpumpor i matbutikerna, vilket är så himla kul. För pumpa är inte bara gott, det är otroligt lätt att variera.
Antingen kan man göra som jag gjort här, att gröpa ur och fylla en pumpa och sedan baka hela pumpan. Eller så kan man dela den på längden, fylla och baka av. Eller använda pumpaköttet i en gryta eller varför inte till en god paj? Jag har fyllt min pumpa med smörstekt lök, kantareller, persilja, gryner och stekt halloumi. Det blir mustigt och en riktigt höstig middag!
Koka grynen enligt anvisningarna på paketet.
Finhacka aubergine och svamp. Stek i en torr, medelvarm stekpanna. Tillsätt lite smör.
Skala och finhacka lök och vitlök. Låt det steka med.
Rör i 1 msk grönsaksfond.
Skär loss toppen på pumporna och ta ur kärnorna. Skrapa sedan ur pumporna.
Hacka pumpaköttet i mindre bitar och låt det steka med aubergine, svamp och lök.
Blanda i de kokta grynerna och tillsätt färsk persilja, solroskärnor, pumpakärnor, mandlar och saft från 1/2 citron. Smaka av med salt och peppar.
Tärna halloumi och stek den gyllene. Rör i den i det andra.
Fyll pumporna och sätt på locken. Baka i 225°C i cirka 40 minuter eller tills pumpan mjuknat helt i köttet.
Dela pumpan i generösa bitar och ät tillsammans med en grön sallad och ett gott bröd.
Australien
79 kr
AUSSIE Kangarouge Shiraz har en trevligt fruktig doft med inslag av björnbär, blåbär och sötlakrits. Smaken är fruktig med toner av mörka frukter och bär samt sötlakrits.
Recept: Linnéa Seidel
Cecilia Lidén från Art Make up School ger tips på hur du ska sminka dig på Halloween.
Läs merHalloween - ett kommersiellt jippo, javisst. Men jag ser det som en anledning till att få fira lite. Laga god mat, umgås med vänner och familj.
Läs mer