Pumpa fylld med svamp och halloumi till Halloween.

En riktigt höstig och mustig rätt perfekt till Halloween.

Pumpa fylld med svamp och halloumi till Halloween
AUSSIE Kangarouge Shiraz

AUSSIE Kangarouge Shiraz

Australien

Systembolaget nr:

6451

79,00 kr


logo

4 portioner

logo

1 h 0 min

Jag älskar att laga mat efter säsong, därför var det ganska självklart att välja pumpa som huvudingrediens till årets Halloween-meny! För vad är mer i säsong just nu än pumpa? Det kommer fler och fler matpumpor i matbutikerna, vilket är så himla kul. För pumpa är inte bara gott, det är otroligt lätt att variera.

Antingen kan man göra som jag gjort här, att gröpa ur och fylla en pumpa och sedan baka hela pumpan. Eller så kan man dela den på längden, fylla och baka av. Eller använda pumpaköttet i en gryta eller varför inte till en god paj? Jag har fyllt min pumpa med smörstekt lök, kantareller, persilja, gryner och stekt halloumi. Det blir mustigt och en riktigt höstig middag!

Ingredienser

  • 4 port grynmix

  • 500 g aubergine

  • 300 g svamp (jag tog kantareller)

  • 2 vitlöksklyftor

  • 2 gula lökar

  • 1 msk grönsaksfond

  • 2 kg matpumpa (jag tog två st à 1 kg)

  • Färsk persilja

  • 1/2 dl solroskärnor

  • 1/2 dl pumpakärnor

  • 1 dl hackade mandlar

  • 1/2 citron

  • Salt och peppar

  • 2 paket halloumi

  • 1 msk smör

Gör så här

    1. Koka grynen enligt anvisningarna på paketet.

    2. Finhacka aubergine och svamp. Stek i en torr, medelvarm stekpanna. Tillsätt lite smör.

    3. Skala och finhacka lök och vitlök. Låt det steka med.

    4. Rör i 1 msk grönsaksfond.

    5. Skär loss toppen på pumporna och ta ur kärnorna. Skrapa sedan ur pumporna.

    6. Hacka pumpaköttet i mindre bitar och låt det steka med aubergine, svamp och lök.

    7. Blanda i de kokta grynerna och tillsätt färsk persilja, solroskärnor, pumpakärnor, mandlar och saft från 1/2 citron. Smaka av med salt och peppar.

    8. Tärna halloumi och stek den gyllene. Rör i den i det andra.

    9. Fyll pumporna och sätt på locken. Baka i 225°C i cirka 40 minuter eller tills pumpan mjuknat helt i köttet.

    10. Dela pumpan i generösa bitar och ät tillsammans med en grön sallad och ett gott bröd.

I glaset till den fyllda pumpan:

AUSSIE Kangarouge Shiraz

79,00 kr


Till min fyllda pumpa dricker vi ett medelfylligt och generöst vin från Australien, AUSSIE Kangarouge Shiraz. Serveras med fördel något kylt.

Recept: Linnéa Seidel

Aussie tetravin

Aussie


Aussie är ett av Sveriges bäst säljande vinvarumärken på 1-liters tetra. Aussie Wines består av tre olika viner. Det vita vinet Aussie Great White Chardonnay, rosévinet Aussie Flamingo Blush och det röda vinet Aussie Kangarouge Shiraz.

Läs mer »