Här får du ett oerhört gott och enkelt recept på rabarberpaj som funkar alldeles utmärkt på egen hand eller tillsammans med vaniljglass.
Rabarberpaj är kanske den mest somriga efterrätten som finns! Här får du ett enkelt recept på rabarberpaj som blir oerhört gott. Ät som den är eller servera tillsammans med vaniljglass. Pajen går även utmärkt att frysa in.
Smält smöret i en kastrull.
Rör ihop de torra ingredienserna och tillsätt därefter det smälta smöret.
Ta 1/3 av smulblandningen åt sidan. Den sparas till toppen av pajen.
Rör ihop filmjölk och ägg. Tillsätt 2/3 av smulblandningen.
Rör om och bred ut på en bakplåtsklädd ugnsplåt.
Tvätta och skala rabarbern. Skär i bitar och strö ut över bottendegen.
Rör ihop resten av fyllningens ingredienser och häll ut jämnt över pajen. Strö smulblandningen över pajen.
Grädda rabarberpajen i mitten av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter. Avnjut som sådan eller till exempel med vaniljglass. Det blir riktligt med paj och den går även utmärkt att frysa in.
Frankrike
119 kr
Xavier Vignon Muscat Beaumes de Venise har en fruktig och intensiv där man finner både aprikos, fläder, rosenvatten, russin och en fläkt av mandelmassa. Smaken är söt och fruktig med fina inslag av aprikos, ananas, litchie, fläder, rosenvatten, och russin.
Ljuvlig rabarbersaft med kanel som ger saften lite extra sting. Ett underbart sätt att släcka törsten i sommar. Recept från boken "Sommar på burk".
Läs merGjord på färsk rabarber och granatäpple - en ljuv rosaskimrande förening mellan sött och syrligt att servera kall som den är eller i uppfriskande drinkar.
Läs mer