Risotto med salsiccia och parmesan.

Ett otroligt god och krämig risotto med karamelliserad lök, salsiccia, parmesan och färska örter.

Risotto med karamelliserad lök och parmesan

4

1 h 30 min

Sandra Mastio som vann Sveriges Mästerkock 2015 har här gjort en otroligt god och krämig risotto.

Blev det mycket risotto över? Spara risotton i kylen. Dagen efter rullar du bollar av den, tryck in en bit mozzarella i mitten om du har det, vänder dem i uppvispat ägg och ströbröd och friterar dem i olivolja. Lägg upp dem på papper och salta dem. Vips har du gjort italiensk streetfood – arancini di riso! Servera med tomatsås eller ät dem precis som de är.

Vintips till risotto med karamelliserad lök och parmesan:

Recept: Sandra Mastio

Pizza Bianca med rostad palsternacka och piemontesisk ostPizza Bianca med rostad palsternacka och piemontesisk ost.

Sandra Mastio har tagit fram ett ljuvligt recept på vit pizza med rostad palsternacka, endiver och piemontesisk ost som passar utmärkt till ett glas rött från Italien...

Läs mer
MozzarellasalladMozzarellasallad med fänkål och lakritsvinägrett.

En underbar mozzarellasallad som får extra mycket piff av fänkål, hallon, rostade bondbönor och en god lakritsvinägrett.

Läs mer
Högrev med örtbakade druvorRödvinsbrässerad högrev med örtbakade druvor.

Sandra Mastio bjuder på riktigt lyxig högrev med örtbakade druvor som serveras med ett gott rosmarinbröd.

Läs mer
Sandra Mastio gräddar pizzaSandra Mastio: matlagning är min superkraft.

Vi fick en pratstund med matentreprenören Sandra Mastio om hennes superhjältekraft - att komponera mat.

Läs mer