Rökt hjortfile med sultanrussin- och macadamianötschutney.

Imponera på gästerna med denna Sydafrikainspirerade rätt med rökt hjort och en söt och nötig chutney. Servera med ett fylligt shiraz-vin från Sydafrika.

Rökt hjortfile med sultanrussin- och macadamianötschutney.

4

1 h 15 min

Här är ett recept på hjort med en läcker chutney, med smaker hämtade från den sydafrikanska matkulturen.

Vin till hjortfilén:

Recept: Sofia Henriksson

Vin till viltkött - rådjur, älg, ren och hjort.Att välja vin till vilt.

Vilt är både gott, magert och det mest miljövänliga kött vi kan äta. folk o folks dryckesexpert Mats hjälper dig att välja rätt vin till olika sorters vilt.

Läs mer
Cazuela med hjort och bönsallad.Cazuela på hjort med bönsallad.

En cazuela kan vara både söt och salt, med kött, skaldjur eller vara vegetariskt. Här är ett recept på en cazuela med hjort som serveras med en trevlig bönsallad.

Läs mer
Rådjurssadel med potatisgratängRådjurssadel med potatisgratäng.

Råddjurssadel med potatisgratäng serverad i portionsformar är en festlig rätt som passar till nyår. I receptet hittar du tips på matchande viner i olika prisklasser.

Läs mer
Grillad rådjursfiléGrillad rådjursfilé med krossad örtpotatis och rostad majs.

Linnéa bjuder på underbart god grillad rådjursfilé med örtkrossad potatis, vitlökssmör, rostad majs och smörstekt sparris.

Läs mer