Imponera på gästerna med denna Sydafrikainspirerade rätt med rökt hjort och en söt och nötig chutney. Servera med ett fylligt shiraz-vin från Sydafrika.
Här är ett recept på hjort med en läcker chutney, med smaker hämtade från den sydafrikanska matkulturen.
Börja med att blanda alla ingredienser till lagen och koka upp. Låt sedan svalna.
Stek sedan köttet på hög värme så att det får yta. Lägg sedan ner i lagen och låt ligga minst 30 minuter. Lyft ut och torka av.
Lägg sedan köttet i en rök med ekchips och rök tills det är medium rare, cirka 55 grader.
Låt det vila och skär i tunna skivor. Servera med chutney.
Stek löken i en panna. Tillsätt senapsfrön och ingefära.
Tillsätt övriga ingredienser förutom nötterna.
Reducera och koka ner i cirka 20 minuter tills det är en chutney.
Ta bort från plattan och lägg ner de hackade nötterna. Låt svalna något och servera med köttet.
Sydafrika
139 kr
En rik och kryddig sydafrikansk shiraz med inslag av mogen plommon, lakrits och en rostad eftersmak.
Recept: Sofia Henriksson
Vilt är både gott, magert och det mest miljövänliga kött vi kan äta. folk o folks dryckesexpert Mats hjälper dig att välja rätt vin till olika sorters vilt.
Läs merEn cazuela kan vara både söt och salt, med kött, skaldjur eller vara vegetariskt. Här är ett recept på en cazuela med hjort som serveras med en trevlig bönsallad.
Läs merRåddjurssadel med potatisgratäng serverad i portionsformar är en festlig rätt som passar till nyår. I receptet hittar du tips på matchande viner i olika prisklasser.
Läs merLinnéa bjuder på underbart god grillad rådjursfilé med örtkrossad potatis, vitlökssmör, rostad majs och smörstekt sparris.
Läs mer