Räkcocktail är en klassisk förrätt som kan blandas med vad du känner för för dagen. Du kan göra den kryddstark med chili, fruktig med mango eller krispig med paprika och gurka. Här är en räkcocktail att inleda Alla hjärtans dag-middagen med.
En klassisk räkcocktail är bland det godaste att servera till förrätt tycker jag! Se till att räkorna är helt torra när du blandar i dom i dressingen, annars blir den lätt för rinnig.
Förutom att testa dig fram med kryddningen kan du också testa att byta ut räkorna mot kräftstjärtar eller crabsticks, eller varför inte lite fin salmalax? Till Alla hjärtans dag kan det vara läge att plocka fram minnet av vad din käraste tycker om och inte och anpassa middagen därefter. Lycka till!
/Linnéa
Blanda samman majonnäs, sriracha, worcestershiresås, lime och salt till en dressing.
Torka räkorna helt torra med hushållspapper och blanda ner i dressingen.
Skär gurka, selleri och avokado i bitar. Pressa över lime.
Lägg mâchesallad i botten på 4 glas, varva sedan räkor och grönsaker. Avsluta med ett par räkor och limeskivor.
Frankrike
79 kr
100 kr
Till räkcocktailen kan du passa på att servera ett friskt bubbel som Belle! Smaken är torr, frisk och fruktig med trevliga inslag av gula äpplen, päron, fläder och melon. Passar utmärkt som sällskapsdryck eller aperitif samt till lättare fisk- och skaldjursanrättningar som denna.
Spanien
94 kr
Vad passar bättre på Alla hjärtans än en flaska bubbel som blir en röd rosbukett om du vänder den upp och ned? God till räkcocktailen är den också, Jaume Serra Rose Bouquet Cava Brut. Smaken är torr och frisk med behaglig mousse (kolsyra) och en trevlig smak av lime, citron, gula äpplen och en fläkt nötter och rostat bröd.
Recept: Linnéa Seidel
Snart är det dags för Alla hjärtans dag och självklart gäller det att planera och lägga hela hjärtat bakom presenten till din käresta. Det vanligaste är nog rosor, choklad, ett restaurangbesök eller ett smycke. Men glöm inte bort de kluckande alternativen.
Läs mer