Linnéas recept på ryggbiff. Här har hon bytt ut potatisgratängen mot gratinerad rotselleri!
Istället för den klassiska potatisgratängen har jag här gjort gratinerad rotselleri. Enkelt och riktigt gott. Gör brynt smör och ös över det stekta köttet. Det blir otroligt gott!
Skala och skiva rotselleri i cirka 1 cm tjocka skivor. Lägg ut i en ugnsfast form.
Klicka i smör och strö över salt.
Förgrädda rotsellerin i ugnen på 200°C i cirka 30 minuter. Lägg i körsbärstomater i formen när det är cirka 10 minuter kvar.
Riv osten och blanda den med crème fraiche, persilja och svartpeppar. Lägg på ett jämt lager kräm på varje skiva rotselleri.
Gratinera i cirka 10 minuter eller tills de har fått fin färg.
Krydda ryggbiffen med salt och peppar. Stek i en klick smör i cirka 2-3 minuter per sida.
Lyft över på en tallrik och låt vila under folie.
Bryn smöret genom att lägga i smöret i en kastrull och smält det på hög värme. Värm smöret under uppvispning tills det har en gyllenbrun färg och nötig doft. Ställ åt sidan.
Gör en sallad av klyftade fikon, picklad rödlök, bladgrönsaker och hackade hasselnötter.
Lägg upp ett par skivor rotselleri, ugnsbakad tomat, skivat kött och sallad på en tallrik.
Skeda över brynt smör över köttet.
Gör en sallad av fikon, picklad rödlök, bladgrönsaker och hackade hasselnötter.
Lägg upp ett par skivor rotselleri, ugnsbakad tomat, skivat kött och sallad på en tallrik. Skeda över brynt smör över köttet.
Sydafrika
169 kr
Till denna ryggbiff med gratinerad rotselleri föreslår vi ett glas Cabernet Sauvignon från Nederburg. Ett fylligt och komplext vin som möter köttet och de starka smakerna väl.
Linnéas recept på vinkokta äpplen och mascarponekräm som garanterat gör succé på middagen.
Läs mer