Semlor med pistagemassa.

Ladda upp inför fettisdagen med hembakade semlor! Här har Linnéa bytt ut den klassiska mandelmassan mot en massa av pistagenötter som får vackert grön färg och härlig smak.

Pistagefyllda semlor och vinet Diamant.

20

1 h 0 min

När jag bakar vetedeg låter jag den bara jäsa en gång. Vilket innebär att jag gör degen, bakar ut bullarna och sedan låter de jäsa i ca 2 timmar. Och mina semmelbullar är inget undantag.

Istället för den klassiska mandelmassan har jag fyllt dessa semlor med en härligt grön pistagemassa. En riktig färgklick och så fantastiskt gott! För att få till den där härligt gröna färgen behöver allt skal bort från pistagenötterna, både det yttersta riktigt hårda och det lite mjukare som ofta omger de färdigskalade vi kan köpa i affären.

Skålla nötterna, precis som med mandel innan du kör dom i matberedaren. Lite pillrigt, men så värt arbetet!

Linnéa

Vintips till semlorna:

Recept: Linnéa Seidel

Olika fyllningar till semlor som inte är mandelmassa.För dig som inte gillar mandelmassa: 7 andra fyllningar till semlan.

Den 4 mars är det fettisdagen 2025 och dags att frossa i semlor. Men inte alla uppskattar kombinationen bulle, grädde, mandelmassa - framförallt mandelmassan tycks avskräcka många. Därför listar vi här några goda alternativ!

Läs mer
Två semlor på ett träbord med två glas dessertvin och några tuulpaner.Vin till semlor.

Nyfiken på vin som passar till din semla? Satsa på ett sött vin som gifter sig väl med mandelmassans sötma. Vår dryckesexpert Mats Claësson ger fyra goda vintips till semlor.

Läs mer
Semlor med CalvadosBaka egna semlor med fyllning av äpple och Calvados.

Ett recept där du har den klassiska semelbullen med härlig kardemummasmak och den karaktäristiska mandelmassan, men har även fått smak av ett syrligt äpple och calvados.

Läs mer
Linn UtbultSemlor, snipplor och kakor med twist med Linn Utbult.

folk o folk har pratat semlor och bakning med Linn Utbult, vinnaren av Hela Sverige bakar 2018.

Läs mer