Krämig pasta med sås gjord på strimlat viltkött, grädde, vin och en massa andra godsaker. Snabbt, enkelt och makalöst gott!
Just nu är det högsäsong för vilt då älgjakten är här för i år. När man tänker på vilt så är det kanske främst mustiga grytor, saftiga (förhoppningsvis) stekar och annan rejäl och rustik mat man tänker på. Men vilt passar faktiskt till så mycket annat också. Köttbullar blir supergott att göra på älgfärs till exempel!
Men en gemensam nämnare för många av de recept som vi kanske förknippar med vilt, är att de är lite tidskrävande. Därför tyckte jag det kunde passa med en pasta med krämig pastasås gjort på strimlat viltkött (ta det du gillar bäst eller har tillgång till), lök, grädde, vin och massa andra godsaker. Snabbt, enkelt och makalöst gott!
Bryn köttet hastigt i en het panna med en klick smör och ställ sedan köttet åt sidan.
Strimla löken, pressa eller finhacka vitlöken och stek detta på medelvärme. Lägg sedan i de brynta köttet.
Slå på viltfond, rött vin, soja och grädde. Låt allt koka ihop tills du fått en tjock, krämig pastasås.
Koka upp rikligt med vatten i en kastrull och koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Hacka örter och rör ner tillsammans med den kokta pastan i såsen. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp pastan på ett stort fat. Riv parmesanost över. Låt fredagsmyset börja!
Argentina
89 kr
CHILL OUT Shiraz Cabernet Sauvignon Fairtrade Organic har en trevlig och fruktig doft med inslag av mörka frukter, kryddor, choklad, vanilj och mörka plommon. Smaken medelfyllig med angenäma toner av mörka frukter, blå plommon, kryddor, vanilj och charkuterier.
Sydafrika
109 kr
119 kr
Mustigt rött vin med karaktär från fatlagring. Smaker av plommon, kryddor och en lätt rökighet. Idealisk till grillat och rustika rätter.
Recept: Linnéa Seidel
Att använda whisky i maten är kanske inte något vi gör dagligen. Både viltfärsbiffarna och den gräddiga såsen har smaksatts med whisky. Till det potatiskakor av riven potatis och Västerbottensost. Receptet hittar du här!
Läs merVildsvinsstek med rostade rotsaker och en örtig gräddsås som serveras med ett glas fylligt rött vin.
Läs merUnder hela vintern har jag varit lite smått besatt av palsternacka! Det är så otroligt gott. I allt från mos, till pyttipanna eller som här, i en härlig pastarätt.
Läs merGalet goda vildsvinsfrikadeller i tomatsås från kokboken "Kocken & Jägaren" som är skriven av Mikael Einarsson och Hubbe Lemon.
Läs mer