Istället för en mer klassisk saffranssill där allt är blandat i en skål valde jag att göra små snittar. Det är inte alls svårt men ser riktigt fint ut på julbordet.
Istället för en mer klassisk saffranssill där allt är blandat i en skål valde jag att göra små snittar. Det är inte alls svårt men ser riktigt fint ut på julbordet.
Blanda ut saffran i apelsinjuicen.
Vispa creme fraîche med elvisp tills den tjocknar.
Tillsätt saffran och apelsin, blanda sist i gräslök och salt.
Fyll en spritspåse med creme fraichen.
Kantskär brödet och skär i små rektanglar. Rosta brödbitarna på båda sidorna i en medelvarm, torr stekpanna.
Lägg upp bröden på ett fat, spritsa ut en klick saffranscreme fraîche på varje brödbit.
Tag upp sillfiléerna och skär dom i tunna bitar. Fördela sillen över creme fraichen och avsluta med att strö färsk gräslök över.
Sverige
229 kr
O.P. Andersons klassiska kryddblandning med juliga toner av pomerans, kanel och cognac.
Kryddad med kummin, anis och fänkål precis som originalet. Med toner av pomerans, cognac och sherry och lagring på cognacsfat får den en fyllig och avrundad smak. Passar till det mesta på julbordet eftersom den har en ganska "bred" kryddning, så allt från sill till småvarma och även till gottebordet
Recept: Linnéa Seidel
Kryddmästare Jonas Odland, mannen bakom O.P. Anderson, guidar dig att matcha kryddat brännvin, akvavit och julsnapsar med julbordets alla rätter.
Läs merEn krämig sill med smak av apelsin och senap som är snabb att blanda till. Låt gärna stå minst ett dygn innan den ska ätas.
Läs merGravad lax är ett måste för mig på julbordet och kombinationen lingon, dill och apelsin blir oslagbar!
Läs mer