Spansk köttgryta med chorizo.

Linnéa har denna vecka gjort en spansk köttgryta med varma smaker.

Spansk köttgryta med chorizo

4 portioner

0 h 45 min

I dag har jag lagat en spansk köttgryta med varma smaker. Som smaksättare har jag använt chorizo i köttgrytan. För visste du att om du använder en smakrik korv så behöver du inte arbeta så hårt med själva kryddningen, utan får otroligt mycket smak på köpet!

Jag tog en bit ytterlår till just den här grytan. Men det funkar med vilken bit nötkött man än föredrar. Tar man en detalj som sitter längre fram på djuret (tex högrev eller bog) kan dock köttet behöva kokas något längre, beroende på kvalité på köttet.

Vin till grytan:

Recept: Linnéa Seidel

Höstig grytaHöstig gryta med jordärtskocka, ölkorv, fläskkött och örter.

Recept på Linnéas härligt höstiga gryta som verkligen värmer i höstmörkret.

Läs mer
Köttgryta med chorizo, vitlök och rökt paprikaKöttgryta med chorizo, vitlök och rökt paprika.

Dröm dig bort till ett soligt Spanien och smaksätt grytan med vitlök, rökigt paprikapulver och tomat. Sist, vita bönor som ger en härlig smak och fyllighet.

Läs mer
Italiensk bistecca med potatis och rosmarinItaliensk Bistecca Fiorentina med saltkokt delikatesspotatis.

Bistecca Fiorentina är en klassisk italiensk kötträtt som tillagas väldigt enkelt och där köttet står i centrum.

Läs mer
Skylt på tapasrestaurang7 läckra tapas och vintips.

Visste du att ordet tapas från början kommer av verbet tapar, som betyder täcka över. Man täckte över vinglasen med små fat, för att undvika flugor i vinet.

Läs mer