Spetskål med äpple, brysselkål och kryddpeppar.

En vegetarisk rätt som passar utmärkt som en mellanrätt under julmiddagen.

Spetskål med äpple, brysselkål och kryddpeppar

4-6

Krögaren Fredrik Eriksson har skapat fyra välkomponerade rätter till vilka Jonas Odland, Master Blender och kryddmästare för O.P. Anderson, omsorgsfullt matchat lika många snapsar. Både recept och snapsar har sina ursprung i svenska råvaror och traditioner med julens smaker som utgångspunkt.Denna vegetariska rätt kan med fördel serveras som en mellanrätt under julmiddagen. Den krämiga kålen som kokats i grädde toppas av en fräsch äppel- och kryddsallad.

Spetskål med äpple, brysselkål och kryddpeppar serveras med fördel tillsammans med:

Recept: Fredrik Eriksson

Årets sill med koriander, gurka och citron.Årets sill 2020 med koriander, gurka och citron.

Fredrik Erikssons recept på inlagd sill med koriander, gurka och citron serveras med fördel tillsammans med O.P. Anderson Björk.

Läs mer
Potatis och Cheddar Royal med O.P. Anderson JulaquavitPotatis- och cheddarroyal med forellrom.

En lyxig potatisrätt till julbordet. En royal innehåller en äggstanning med grädde. Här smaksätts den med juliga smaker av cheddar och kavring.

Läs mer
Herrgårds Julsnaps till Apelsinkryddad fläsksidaApelsinkryddad fläsksida med pumpapuré.

Fläsk hör julbordet till, här serveras fläsksidan härligt krispig med en kryddning av bland annat apelsin och ingefära.

Läs mer
O.P. Anderson Julaquavit med julmatJulsnaps - bästa snapsen till olika sorters julmat.

Kryddmästare Jonas Odland, mannen bakom O.P. Anderson, guidar dig att matcha kryddat brännvin, akvavit och julsnapsar med julbordets alla rätter.

Läs mer